Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na výlety s celou rodinou

24. 6. 2010

Obrazek

Přecpané pláže, kde se musíte proplétat záplavou slunečníků, kde vás okukuje obtloustlý pán z vedlejšího lehátka a ještě Vám kouří pod nos? Špatné svědomí z toho, že celý den jen ležíte na pláži a večer se přejíte na hotelovém bufetu? Že už vás to nebaví? Nevadí. Stále existuje mnoho krásných, neobjevených míst, kde za celý den potkáte sotva pár turistů (nebo spíše spřízněných duší), kde třeba i přes fyzickou únavu zažijete krásný pocit z pohybu, ze zvládnuté túry a z pobytu v přírodě. Chození po horách a aktivní dovolená, a to klidně s celou rodinou, je stále oblíbenější způsob, jak si užít léto trochu jinak. Víme proč a odborník na outdoor – HUDYsport ví, jak na to.
Chození je jedna z našich nejpřirozenějších činností, umíme ji už od malička, a to velmi dobře. Proč tedy tuto schopnost nevyužít i k letnímu odpočinku? Ne nadarmo se říká, že nejlepším psychickým odpočinkem je fyzická námaha. Navíc je chůze považována za nejzdravější způsob, jak se udržet fit a ve formě. Odměnou Vám a Vašim nejbližším bude pocit vítězství a spokojenosti ze zdolané cesty nebo kopce.
ObrazekVolit lze výlety v různé obtížnosti i různém terénu. Díky tomu, že k chůzi v podstatě nic nepotřebujete, můžete vyrazit téměř kamkoli a s kýmkoli, i s těmi nejmenšími. Na začátek mohou stačit výpravy po krásách České republiky - českých hradech a zámcích, českých pohořích nebo skalních městečkách. Pro ty, kteří raději objevují dálky, jsou k dispozici pěší zájezdy do celého světa, od Rakouska, Slovinska i Slovenska, až například po Ekvádor, Tasmánii, Jemen, Venezuelu nebo Kanadu. Do těch méně exotických lokalit však není problém vypravit se tzv. na vlastní pěst, dobré je ale cestu pěčlivě naplánovat, zjistit si, jaká je Obrazeknáročnost vybraných tras, zda jsou na cestě místa k odpočinku a občerstvení, zvlášť putujete-li s dětmi.
Ačkoli je možná plánování turistické dovolené o maličko náročnější než objednat zájezd k moři od „cestovky“, společně zažité dobrodružství stmelí rodinu jako nic jiného a dodá mnoho energie  a zážitků do všedních dnů. Děti poznají mnoho nového a budou mít co vyprávět a čím se pyšnit ve škole či školce,  Vás bude každý den těšit na pracovním stole hromadná vrcholová fotka.
 
Desatero, jak na túru s dětmi:
1. Náročnost trasy
Putujete-li s dětmi, přizpůsobte náročnost trasy podle schopností a dovedností nejmladšího dítěte!
Náročnost trasy je třeba zvolit opravdu zodpovědně. Důležité je odhadnout správně také dobu trvání túry. Počítat bychom měli i s variantou náhlé změny počasí. Proto je vždy lepší se nepřeceňovat a nechat si časovou rezervu. Opatrnost je v tomto případě na místě.
2. Přestávky
Stanovte si dostatek míst na přestávku a na svačinu. U dětí však s klasickými odpočinkovými pauzami moc neuspějete. Lépe uděláte, nazvete-li přestávky např. jako „doplňování energie“, „mlsací pauza“ nebo úplně nejlépe svým vlastním originálním a vtipným názvem. Udělejte pro ně celý výlet zajímavější!
Samozřejmostí pak je, mít u sebe pro nejmenší dostatek džusů, vody a rozhodně také oblíbených dobrot.
3. Na cestě
Důležité je děti zaujmout.
Před cestou dětem vyličte, jaké zajímavé věci na ně čekají - velikánské jezero, vodopád, „nebezpečná“ stezka, kde se budou muset držet řetězů, aby nespadly. Pro ty nejmenší můžete vymyslet i jednoduchý dobrodružný příběh.
4. Cesta hrou
Vymyslete si vlastní hru, kterou s nimi v průběhu cesty budete hrát. Učte se poznávat rostliny a zvířata kolem vás a nejlépe je pověřte vedením celé výpravy. Získají tak pocit důležitosti a celý výlet pro ně bude hned zajímavější.
5. Parťák
Povolte svému dítěti vzít s sebou kamaráda – někoho se stejným pohledem a názorem na věci, někoho, s kým bude moci sdílet své nejnovější zážitky, předhánět se v nově získaných přírodovědných znalostech.
6. Vybavení
Nechte dítě nést svůj vlastní batoh. Bude se cítit více zapojeno do celé akce, bude rovnoprávným členem výpravy.
Baťůžek musí být samozřejmě malý a lehký. Jak si časem bude dítě zvykat, nechte jej nést třeba vlastní vodu, svačinu a baterku. Tak jako tak buďte stále připraveni nést jeho batoh sami, když už dítě nebude moci.
7. Boty
Dětem nikdy neobouvejte otevřené boty – volte pevnou a stabilní obuv!
8. Oblečení
Děti prochladnou snáze a rychleji než dospělí, oblékejte je proto vrstveně. Jednotlivé vrstvy můžete svlékat, když se děti zahřejí, a opět oblékat, když je jim zima.
9. Pro nejmenší
I ti, co toho zatím příliš nenachodí mohou na túru!
Máte-li v rodině opravdu čerstvý přírůstek, ale nechce se vám zůstávat doma, nemusíte. Existují dětské sedačky, takže i ti nejmenší mohou putovat s námi, a to navíc s perfektním výhledem z vašich zad.
Aby děti měli na cestách společnost, nechte je vzít si s sebou jejich oblíbenou hračku (pochopitelně v přiměřené velikosti).
10. V cíli
Po vyčerpávající výpravě bychom neměli zapomenout na zaslouženou pochvalu!
Více na www.hudy.cz.
 
Co určitě s sebou?

ObrazekWomen‘s Apex™ Elixir Jachet
The North Face®
Dámská softshellová bunda pro různé sportovní aktivity. Dokonale ochrání před nepříznivými vlivy počasí.
Materiál: Apex­™ Aerobic s DWR úpravou
Hmotnost: 366 g (M)
Velikost: XS-XL
Barva: modrá
MOC: 3550,-

 

 


ObrazekCruise Lady
Direct Alpine
Technické lehké kalhoty pro univerzální použití. Pohodlný střih výborně pasuje  a kopíruje tělo. Kalhoty mají 2 přední kapsy a 1 zipovou boční, tvarovaná kolena, a volné ukončení nohavic. Použitá tkanina odpovídá požadavkům na pohodlí i funkčnost. Je pružná a odolná s finální rychleschnoucí úpravou.
Materiál: Cordura WBL system (46% Cordura+32% Tactel+14% Lycra+8% Coolmax), DWR
Hmotnost: 370 g (M)
Velikost: XS-XL
Barva: černá
MOC: 2290,-

 

ObrazekGuide 30+Sl
Deuter
Dámská varianta lezeckého batohu, oblíbeného pro svou funkčnost a technický vzhled. Má zkrácený zádový systém Alpine, výškově nastavitelné víko s kapsou na zip, vnitřní kapsu na cennosti, vyjímatelnou podložkuv zádech. Je kompatibilní s vodním rezerbvoárem. Postraní zip umožňojhe přístup do batohu s boku, poutka uchycení cepínů a maček.
Barva: oranžová/žludá, šedá/černá
MOC: 2990,-

 

ObrazekDeer
Rock Empire®
Trojdílné trekkingové hole s ergonomicky tvarovanou dvojitou pěnovou rukojetí s nastavitelným poutkem a systémem Easy lock mají vyměnitelné trekingové kotoučky.
Hmotnost: 510 g (pár)
Rozměry: 67-135 cm
Madlo: pěna
Hrot: ocel
MOC: 850,-

 

ObrazekAconcagua Jachet
Millet
Bunda, která představuje ideální řešení pro každodenní provoz za všech podmínek. Použitá membrána zaručuje dostatečnou prodyšnost, elastické panely v zadní části, odvětrávání v podpaží a nastavitelné manžety na rukávech zas pohodlí.
Materiál: DryEdge™ 2L
Hmotnost: 500 g (L)
Velikost: S-XXL
Barva: modrá, zelená
MOC: 3890,-

 

ObrazekFlex 4.0 Men/Women
La Sportiva®
Goretexová obuv navržená pro lehký trekking a turistiku. Měkká a lehká, můžete ji nosit po celý rok.
Svršek: voděodolná jemná kůže, oděruvzdorná textilie
Podšívka: GORE-TEX® 
ObrazekMezipodešev: EVA s výztuhou proti torzi
Podešev: Vibram® IBS
Hmotnost: 1000 g (pár vel. 42 pánské), 900 g (pár vel. 38 dámské)
Rozsah velikostí: 40-47 (pánská), 36-42 (dámská) v EU
MOC: 3990
,-Kč

Obrazek

 

Koala
Tanna
Dětská softshellová bunda se stahovací kapucí pro široké celoroční použití. Má dvě přední kapsy, stahování ve spodní části a zakončení rukávů elastickými manžetami.
Materiál: Soft shell -100% Polyester, větruvzdorný fleece materiál s polyurethanovou membránou
Velikost: 120, 130, 140
Barva: modrá
MOC: 1490,-

 

ObrazekG Resolve Jachet
The North Face®
Prodyšná, voděodolná dívčí bunda pro všestranné použití.
Materiál: HyVent™ dvouvrstvý
Velikost: XS – SL
Barva: růžová
MOC: 1850,- Kč

 

ObrazekB Resolve Pant
The North Face®
Dětské kalhoty pro kluky a holky. Použitý nepromokavý materiál umožní dětem poznávat krásy přírody i v nepříznivém počasí.
Materiál: HyVent™ dvouvrstvý Velikost: XS-XL
Barva: černá
MOC: 1350,-

 

ObrazekTrango Kid GTX
La Sportiva®
Dětská turistická obuv s goretexovou membránou, velmi lehká a pohodlná.
Svršek: kůže, textil
Podšívka: GORE-TEX® XCR®
Mezipodešev: EVA s výztuhou proti torzi
Podešev: Frixion® ATS, IBS Hmotnost: 700 g (pár vel. 35)
Rozsah velikostí: 29-40 v EU (pouze celá čísla)
MOC: (vel. 29-35) 1890,- Kč
MOC: (vel. 36-40)2090,- Kč

 

ObrazekKomfort
Trimm
Velký, dvouložnicový stan pro celou rodinu. Možnost vytvoření stříšky podepřením vchodového stanového dílce.
MOC: 7530,- Kč

 

 

 

ObrazekAntiadhez
VAR
Kompaktní sada nádobí je na
vnitřní straně opatřeno antiadhezní vrstvou, která zabraňujeme nepříjemnému připalování a umožňuje bezproblémové mytí.
nádoba a poklice – pánev
utěrka, 2x polykarbonátový příbor
atraktivní odolný vnější lak
vnitřní antiadhezní povlak
Barva: červená
Materiál: hliník
Rozměry: 190x135 mm
Hmotnost: 575 g
Obal: textilní
Obsah: velká nádoba 2 l, poklice/pánev 0,85 l
Držadlo: integrované

 

ObrazekKid Comfort II
Deuter
Nejprodávanější dětská sedačka Deuter: Pro nejmenší cestovatele, kteří toho ještě mnoho neujdou, přesto však nechtějí chybět na žádném výletě. Sedačka, kterou lze zároveň využít jako batoh, je vybavena zádovým systémem Vari Quick, polstrovanými ramenními popruhy a polstrovaným bederním pásem pro Vaše pohodlí. Pohodlí dítěte pak poskytne výškově nastavitelná dětská sedačka a možnost přikoupit stříšku proti slunci a pláštěnku pro případ nečekané změny počasí. Bezpečnost zajistí bezpečnostní pás pro připoutání dítěte. Sedačka disponuje dvěmi velkými kapsami na zip. Je kompatibilní s vodním rezervoárem a její maximální nosnost činí 22 kg (dítě a náklad). Bezpečnost výrobku je certifikována zkušebnou TÜV.
A aby Vás na výletě nebylo málo, dostanete jako součást sedačky Kid Komfort II plyšového medvídka, který může sledovat výlet ze sedačky spolu s Vaší ratolestí.
Barva: Modrá, červená
Materiál: Microrip, Hexlite 210
Rozměry: 66x38x32 cm
Hmotnost: 2.8 kg
Objem produktu: 18 l
MOC: 3390,- Kč

 

ObrazekKids
Nalgene
Dětská láhev Nalgene ve dvou barevných provedeních na cesty pro kluky a holky.
Obsah: 300 ml
Barva: růžová, modrá

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×