Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máte zažívací potíže? Hýčkejte si přátelské bakterie

06.jpg

Nadýmání, plynatost, kolika, průjem či zácpa. Intimní potíže, kterým jsme si zvykli říkat zažívací, protože odrážejí stav naší trávicí soustavy. V čem je ale podstata problémů? Jednoduše ve střevní rovnováze. Jejím předpokladem je dostatek užitečných střevních bakterií, které mají za úkol zabránit osídlení střev nežádoucími mikroorganismy a minimalizovat tak riziko trávicích potíží, ale i infekcí a nemocí. Přirozeným pomocníkem je probiotická mléčná bakterie Lactobacillus reuteri Protectis, která je součástí lidského zažívacího traktu a podporuje zrání střevních tkání a rozvoj zdravé mikroflóry. V kapkách je možné dodat organismu 100 milionů těchto tělu přátelských bakterií denně.
 
„Probiotické mléčné bakterie Lactobacillus reuteri Protectis se do střev dostávají živé a při osidlování střevní sliznice eliminují množení škodlivých mikroorganismů a naopak napomáhají růstu tělu prospěšných bakterií. Snižují riziko infekce zažívacího traktu a podporují v něm přátelské prostředí,“ vysvětluje pediatr a alergolog Milan Matulka. Podávání tohoto patentovaného kmene probiotik je vhodné u každého, přičemž u dětí, těhotných žen a seniorů je právě forma kapek k užívání nejideálnější.
Vliv probiotického kmene Lactobacillus reuteri Protectis na trávicí soustavu opakovaně zkoumaly týmy odborníků. Klinické studie ukázaly, že významně zkracuje dobu trvání akutního průjmu, zmírňuje nežádoucí účinky antibiotik, zklidňuje miminka trpící kolikou a prospívá při zácpě. Vědci z Arizonské státní univerzity dokonce před časem ve vlastní studii nově naznačili, že tato přátelská mléčná bakterie může prospět i při ohrožení salmonelózou.
Zažívací potíže dostihnou čas od času každého. V určitých obdobích života je však lidský jedinec k problémům s trávením objektivně náchylnější. Jde zejména o těhotné ženy, miminka a seniory. Proč?
 
Od početí do důchodu
Nikdo nepochybuje o tom, že pro ženský organismus je těhotenství celkově náročným obdobím. Pokud se však zaměříme na zažívací trakt, je zde několik podstatných aspektů. Během devíti měsíců se totiž může postupně zhoršovat pohyblivost tlustého střeva a tím pádem i vyprazdňování, respektive vylučování škodlivých odpadních látek. Správné fungování trávicí soustavy může navíc ovlivňovat i zvyšující se tlak plodu na střeva, což může přinést další nepříjemné obtíže.
Riziko zažívacích problémů přitom můžeme snížit tím, že budeme ve střevech udržovat správný koktejl užitečných bakterií, které střevům prospívají. „Patentovaný probiotický kmen mléčné bakterie Lactobacillus reuteri Protectis podporuje správné trávení a normální fungování střev. Přispívá k harmonizaci celého zažívacího traktu a udržuje v něm příznivé prostředí,“ přibližuje lékař.
Nastávající maminka by na přátelské prostředí ve vlastní trávicí soustavě měla dbát i proto, aby na miminko přenesla opravdu prospěšnou mikroflóru. „K prvnímu osídlení trávicího traktu dítěte dochází již během porodu, v době průchodu hlavičky novorozence porodními cestami matky a zejména pak při prvních nadechnutích,“ vysvětluje doktor Matulka. Střevní mikroflóra se potom u dětí vyvíjí dál až do jednoho, dvou let věku. Právě kvůli nezralosti trávicího systému trápí až třetinu miminek kojenecké koliky a větší děti gastroenteritidy nejčastěji spojené s průjmy. 
Dospělí mají v podstatě opačný problém. Tak jak organismus postupně stárne, řada psychických i tělesných funkcí se zhoršuje. Zpomaluje se metabolismus a snižuje se schopnost regenerace, včetně obnovy buněk sliznice trávicího traktu. Senioři navíc často dlouhodobě užívají léky, které mohou mít nepříznivý dopad na změnu střevní mikroflóry.
Pro udržení dobré kondice ve vyšším věku je tedy rovněž důležité podporovat aktivitu prospěšných bakterií ve střevech.
Zlepšujte trávení po kapkách
a5_krabicka_lahvicka.jpgPatentovaný kmen probiotické bakterie Lactobacillus reuteri Protectis je aktivní složkou termostabilních kapek BioGaia ProTectis 10 ml. Tělu přátelská mléčná bakterie celkově harmonizuje prostředí v zažívacím traktu a podporuje růst prospěšné střevní mikroflóry. Kromě preventivního podávání tento probiotický kmen významně zkracuje dobu trvání akutního průjmu, zmírňuje nežádoucí účinky antibiotik a doporučuje se také například proti novorozenecké kolice. Kapky jsou vhodné pro děti od prvního měsíce života, pro těhotné i seniory. Na doporučených pět kapek denně připadá 100 milionů živých mléčných bakterií. Kapky posouzené Českou pediatrickou společností lze užívat dlouhodobě a jako termostabilní je nemusíte dávat do chladničky. K dostání jsou v lékárnách.
Doporučená cena za nové balení s dvojnásobným obsahem 10 ml je 517,- Kč
 
O společnosti Ewopharma
Česká pobočka známé švýcarské společnosti Ewopharma obchodně zastupuje zahraniční farmaceutické společnosti v České republice. Díky víc než padesátileté tradici zaujímá jedno z předních postavení na českém trhu. V roce 2004 získala povolení pro výrobu léčivých přípravků v rozsahu dovozu ze třetích zemí. Mimo jiné zastupuje renomovanou švédskou firmu BioGaia a je výhradním dovozcem jejích vysoce kvalitních a účinných kapek BioGaia ProTectis do ČR. Kapky jsou mimo jiné vhodné proti průjmům či novorozenecké kolice, o které se dozvíte více na www.detska-kolika.cz – registrací do klubu dětská kolika.cz můžete čerpat řadu výhod! Do portfolia společnosti Ewopharma patří také oblíbené přípravky péče o vlasy značky Revalid a produkty Perskindol na bolavé svaly a klouby.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×