Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krásné a zdravé zoubky!!!

25. 10. 2007
Obrazek

Přibližně tři čtvrtiny Čechů si čistí zuby dvakrát denně. Ráno a večer. Péči o své zuby věnujeme každý den asi tak 6 až 7 minut, ale často i více. Že to není moc? Za rok je to kolem 40 hodin, tedy celý jeden pracovní týden. Je tedy evidentní, že nám na našich zubech velice záleží a proto bychom měli věnovat pozornost i výběru zubní pasty a zamyslet se, co od ní očekáváme ráno a co večer.

Podle průzkumu společnosti Sara Lee Company, která zubní pasty vyrábí, si většina lidí zuby čistí ráno pro svěží dech a bílé zuby během dne, večer pak spíše pro zdraví, pro odstranění plaku, neutralizaci kyselin, posilování skloviny a vůbec komplexní ochranu během spánku. Dva poměrně rozdílné důvody a jenom jedna pasta?

Už ne. Zubní pasty PRODENT Day & Night – balení dvou speciálních zubních past určených zvlášť pro péči během dne a působení během noci. Novinka letošního roku je zatím mezi zubními pastami zcela unikátní svojí přesnou zacíleností na rozdílnost očekávání a požadavků, které na zubní pastu máme během ranního a večerního čištění.

Obrazek

CO NA TO ODBORNÍK:

Jak uvádí odborníci na dentální hygienu z Vyšší odborné školy zdravotnické v Ústí nad Labem, největším nepřítelem našich zubů je zubní plak. Podle posledních výzkumů je pro zachování orálního zdraví třeba zubní plak dokonale odstranit minimálně každých 48 hodin.  Jelikož ale většina pacientů v odstraňování plaku vykazuje zřetelný deficit, razí dentální hygienisté co se důkladného odstraňování zubního plaku týče heslo: jednou denně a pořádně. Zdůrazňují význam především večerního čištění zubů, které by mělo být důkladné a pečlivé, aby se zuby zbavily plaku a dalších nečistot po celém dni s co největší účinností. A k tomu si musíme vybrat kromě kvalitního zubního kartáčku i účinnou zubní pastu. Večerní čištění zubů je prostě základ.

Tím se ovšem nesnižuje důležitost ranního čištění zubů. Stoprocentně provedené večerní čištění by sice mělo být dostačující pro boj se zubním plakem, jsou tu ale další stránky zubní hygieny. Jistě nám záleží na tom, abychom začínali náš den s příjemným pocitem v ústech, svěžím dechem a zářivým bílým úsměvem. To se bez ranního čištění zubů samozřejmě neobejde. A tedy ani bez vhodné zubní pasty, u které ale evidentně preferujeme jiné kvality, než u zubní pasty na večerní čištění.

 

Těmto požadavkům právě vzchází vstříc dvoubalení zubních past PRODENT Day & Night

PRO DEN A NOC

Prodent Day – bělící a osvěžující

Průhledný modrý gel Prodent Day obsahuje hloubkově čistící složky, které navrátí zubům při denním používání jejich přirozenou bílou barvu. Pasta nadlouho osvěží dech příjemnou mentolovou vůní.

Prodent Night – neutralizující a pečující

Modrobíle pruhovaná pasta Prodent Night neutralizuje ovocné kyseliny, které způsobují narušení zubní skloviny. Díky obsahu bikarbonátu pomáhá neutralizujícímu účinku slin a zabraňuje tak agresivnímu působení kyselin. Vysoký obsah fluoridu zároveň posiluje sklovinu a snižuje riziko vzniku zubního kazu.

Přibližně tři čtvrtiny Čechů si čistí zuby dvakrát denně. Ráno a večer.

Dvoubalení Prodent za doporučenou MOC 109,90 Kč. K dostání v síti drogerií, supermarketů a hypermarketů.

 

Více na www.dayandnight.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×