Jdi na obsah Jdi na menu
 


Knížky z knižních klubů Egmont obohatí Vás i Vaše děti!

29. 9. 2010

Obrazek

Vědí dnes děti, co je to knížka? Aby ne! Ve školkách a školách mají knížek plné regály a pár jich jistě najdou také ve svém pokoji. Kolik z nich si ale knížku doopravdy otevře? Sáhnout po DVD s oblíbeným filmem, nebo si jít zasurfovat po Internetu, je pro ně mnohem pohodlnější – sledují příběh, aniž by musely zapojit svou vlastní fantazii. A o to právě jde! Během čtení rozvíjejí celou řadu důležitých dovedností: verbální projev, empatii, obrazotvornost, porozumění textu, abstraktní myšlení… Všem těmto potřebám, včetně přirozené dětské touhy po světě kouzel, vycházejí vstříc knížky vydavatelství Egmont.
 

 

 

Skvělá volba pro malé i velké

Atraktivní, nápadité a žánrově pestré tituly jsou určené nejmenším čtenářům stejně jako školákům. Zájemci se mohou zaregistrovat i v několika knižních klubech – např. v klubu Medvídka Pú, který je koncipován pro nejmenší, nebo klubu Walta Disneyho, jenž osloví spíše starší děti. Světem knižních novinek je provázejí jejich oblíbení hrdinové. Po zaregistrování do knižního klubu přicházejí jednou za tři až čtyři týdny pečlivě vybrané knížky odpovídající věku dítěte a zásilku pokaždé provází dárek. Knížky vydavatelství Egmont jsou však skvělou volbou i z mnoha dalších důvodů:
 

- jsou nádherně ilustrované
- jsou vázané v pevné vazbě, takže vydrží časté listování malých čtenářů
- jsou psané velkými písmeny, tudíž jsou vhodné i pro začínající čtenáře
- jsou psané poutavým a srozumitelným stylem
- zábavným a nenásilným způsobem předkládají dětem informace o okolním světě

 
Děti, které čtou, také rády mluví
O tom, že pravidelná četba významně přispívá k osobnímu rozvoji dítěte, není pochyb. Zvláště důležitou roli hraje u budoucích školáků.
„Čtení dítěti samozřejmě rozvíjí komunikační dovednosti. Dítě se učí posloucháním četby od rodiče tvořit věty, rozšiřuje si slovní zásobu a později tuto dovednost bude přirozeně chtít vyzkoušet. V první třídě nebo ve školce je k tomu nejlepší příležitost. Dítě bude lépe umět zacházet s jazykem a verbálním materiálem, nebude tiše sedět v koutě a bát se, že něco řekne špatně apod. Bude mít přirozenou sebedůvěru se projevit,“ říká psycholog Michal Hanzlovský, specialista v oblasti psychosociálního poradenství. zdroj: www.celostnimedicina.cz
 
Soutěž o návštěvu Disneylandu
 
Malí čtenáři se nyní spolu s rodiči mohou zúčastnit i velké předvánoční hry, v níž lze získat celou řadu atraktivních cen, včetně té hlavní – báječného víkendu v Paříži s návštěvou Disneylandu! Do soutěže, která startuje 20. 9. 2010 a bude probíhat až do 29. 11. 2010, se mohou zapojit prostřednictvím speciálních soutěžních stránek www.dkk.cz/hra.
 

Nakladatelství Egmont, založené roku 1878, je jednou z nejvýznamnějších mediálních skupin ve Skandinávii. Jeho mottem je přinášet a vyprávět příběhy prostřednictvím veškerých možných médií - od tisku po plazmové obrazovky; v nejrůznějších formátech - od zábavných po vzdělávací; s rozmanitým kulturním zaměřením -  od náročných čtenářů a diváků až po masové publikum. Egmont vydává týdeníky, časopisy, komiksy, knihy a hudební nosiče, věnuje se tvorbě filmů, televizních programů, herních konzolí a interaktivních her a provozuje také kina a televizní stanice. Média produkuje ve více než 30 zemích světa a jeho obrat se celosvětově počítá na miliardy EUR.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×