Jdi na obsah Jdi na menu
 


JIM JAM v novém kabátě!

12. 2. 2010

ObrazekOblíbená dětská stanice JIM JAM od poloviny února v novém kabátě!

 

Kdo jsem?


…Jsem oblíbená dětská televizní stanice s názvem Jim Jam a jsem určená pro děti předškolního věku od 1 do 6 let. Stejně tak jsem ale určená i rodičům, které se o své děti pečlivě starají. Od roku 2006, kdy jsem se představila široké veřejnosti poprvé, jsem rozšířila své vysílání už do více jak padesáti zemí světa a své pořady vysílám v deseti různých jazycích. Jsem naprosto ideálním doplňkem výchovy dětí. Přináším jim totiž milou zábavu, mnoho nových podnětů a bezpečné prostředí bez reklam. Při sledování jednotlivých programu mohou rozvíjet svoji fantazii, představivost či paměťové schopnosti. Svojí programovou skladbou tak vycházím vstříc myšlení a psychice dětí a rozumím jim tedy více než jakákoliv jiná televizní stanice.

Jim Jam z pohledu odborníka

„V dnešní době je nereálné žít s představou, že se nám podaří dětem věnovat bezvýhradnou pozornost po celý den. Každý rodič ví, jak obtížné je například díte zabavit po několikadenní nemoci, která vyžaduje klid na lužku. Proto jsou přínosem stanice vysílající pořady, které odráží všední realitu, nezobrazují násilí a prezentují kultivované dialogy. Takové pořady mohou děti nejen zabavit, ale také pomoci s rozvojem slovní zásoby a rozšířit poznání věcí a dějů, které znají ze svého života.“ říká dětská psycholožka Mgr. Barbora Downes z nadace A. Brochier Kinderfonds Stiftung. Jedná se o nadaci usilující o zlepšení životních podmínek dětí žijících v ústavech sociální péče či v ústavech nahrazujících rodinnou péči se sídlem v Praze na Vinohradech.

JIM JAM v novém kabáte aneb vítejte v pralese se spoustou kouzelných nápadu!

Nejenže všechny vysílané pohádky jsou připravovány tak, aby obohacovaly citový, duševní a sociální rozvoj dětí, ale stejně tak i nová témata (tzv. on-air vizuální identita), která dotvářejí celkovou duši kanálu, jsou připravována tak, aby dětem umožnila další nenucený a zcela přirozený vývoj, nová poznání a příjemnou zábavu. Od 15. února se všichni malí diváci JIM JAM mohou těšit na téma PRALES. Z televizní obrazovky na ně budou vykukovat roztomilé opičky, hrošík, tygr či papoušek, ale i spousta dalšího exotického zvířectva. Nový rok s sebou zkrátka přináší nový svěží vánek tak, aby byla dětská stanice JIM JAM ještě více barvená, veselá a hravá. Během roku se JIM JAM postupně zahalí i do jiných tématických závojů. Děti se budou moci postupně stát součástí vesmíru, okouzlující farmy, dětského cirkusu, zoologické zahrady nebo výletu pod mořskou hladinu.

Programová skladba na kanále JIM JAM 

Stejně jako doposud se děti mohou těšit na své oblíbené postavičky jako je Tomáš a jeho přátelé, Bořek stavitel, požárník Sam, Barney a jeho přátelé apod. Od nového roku ovšem přicházejí i nové řady, ale i zcela nové pohádky. Televizní stanice Jim Jam se snaží o rozvoj dětí po všech stránkách, a proto svým divákům nabízí nejen zábavu, ale i ponaučení.

Nová rada seriálu Borek Stavitel 
Každý den v 7:35, 13:05 a v 17:30

 

ObrazekKdyž se řekne Bořek stavitel, vybaví se Vám šikovná pohádková postavička, která má neustále co na práci a nikdy nezahálí? Tak potom přemýšlíte správně. Oblíbená dětská pohádka o činorodém chlapíkovi plném elánu přichází na televizní obrazovku kanálu Jim Jam se zcela novou řadou zaměřenou na ekologii.

Když se Bořek dozví, že se ve Slunečnicovém údolí má začít stavět, vymyslí si úžasný plán. A tento úžasný plán začne realizovat. A tak se malí diváci mohou těšit na Bořkova ekologicko-stavitelská dobrodružství. V nové řade se totiž Borek ujme přírodních materiálu z okolí a začne z nich stavět kompletní ekologické městečko, které bravurně zapadá do místní krajiny Slunečnicového údolí. Bořkův laskavý přístup k práci a tentokrát i k přírodě chytne za srdce nejednoho malého diváka, ale i jeho rodiče. Ekologické cítění je totiž čím dál tím důležitějším aspektem, který je nezbytné začít budovat již od nejútlejšího věku dítěte.

Přátelé z rozkvetlého parku 
Každý den v 6:30, 11:30, 16:15 a ve 21:30

Rozkvetlý park je místo, o kterém jste doposud určitě neslyšeli! Zcela nový seriál, kde se děti seznámí s veselými a malými zvířátky, která se umí krásně radovat, nese název Přátelé z rozkvetlého parku. Hlavními hrdiny nového seriálu jsou štěňátko, jež rádo pomáhá svým kamarádům, kočička, která ráda čte velké a tlusté knížky a kravička, co miluje pozorování hvězd na obloze. V každém z dílu se odehrává něco neobvyklého. Zvířátka neustále zažívají nová dobrodružství a spoustu zábavy. Jak jejich život plyne, stále se něco nového učí, objevují a dozvídají. A to nejen o živote, ale i sobe samých! Nový seriál Přátele z rozkvetlého parku zahřeje svým kamarádským přístupem u srdce všechny ratolesti.

Obrazek

 

Dobrodružství v džungli 
Každý den v 6:45, 11:45, 16:30 a ve 21:45

Rhona nemůže uvěřit, že Bruce pořádá v den jejích narozenin velkolepý večírek! Je velmi překvapená a potěšená! Jim Jam pokračuje také s novým seriálem Dobrodružství v džungli. Jde o seriál inspirovaný skutečným dětským světem. V každé epizodě zažívají tři kamarádi mungo Babu, gorila Bruce a nosorožec Rhona nekonečná dobrodružství. Jejich domovem je jim vzrušující prostředí pralesa, ve kterém je neustále co objevovat. To, co tento seriál odlišuje od ostatních programu pro předškoláky, je fakt, že byl vytvořen právě dětmi.

Obrazek

 

 


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×