Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní únava aneb Jak se nakopnout

6. 3. 2008

Obrazek

Podnebí a počasí mají vliv na naši fyzickou i psychickou kondici. Mnoho z nás se
s koncem zimy necítí dobře. Odhaduje se, že jarní únava postihuje každé jaro přechodně až tři čtvrtiny populace. Typickým příznakem jarní únavy je pocit psychické i fyzické vyčerpanosti. Proti jarní únavě ale můžeme úspěšně bojovat. Ideální je, pokud využijeme přírodní zdroje povzbuzení – např. guaranu.
 
Jarní únava

Jarní únava není nemoc, jedná se pouze o přechodné období, které trvá několik týdnů. Projevuje se sníženou výkonností a schopností koncentrace, únavou, podrážděností a také kolísáním nálady. Ženy trpí jarní únavou čtyřikrát častěji než muži a někteří šťastlivci ji nikdy na vlastní kůži nezažijí.Příčinou vyčerpání a únavy je přechod mezi ročními obdobími, kdy naše tělo v podstatě  ještě „spí“ a nezvládá nároky, které na ně klade aktivnější jaro. „Špatná nálada souvisí s nedostatkem slunečního svitu, který stimuluje v mozku produkci hormonu serotoninu – hormonu štěstí. Ten ovlivňuje, zda máme dobrou náladu nebo naopak pohlížíme na svět pesimisticky. A v zimě máme tohoto hormonu v těle jen velmi málo,“ vysvětluje MUDr. Květa Kovaříková, praktická lékařka. Když se konečně dny prodlužují a světla začne přibývat, lidské tělo zareaguje zvýšenou spotřebou vitamínů.

 

„Pro prevenci, ale i překonání nepříznivých pocitů spojených s jarní únavou se doporučuje dostatek pohybu na čerstvém vzduchu, otužování a doplnění antioxidačních
a protistresově působících vitaminů, mezi které patří např. vitamin C, E a vitaminy skupiny B,“ radí MUDr. Kovaříková. Nedostatek světla můžete v tomto období nahradit např. krátkým pobytem v soláriu nebo fototerapií pomocí biolamp. K osvěžení unaveného těla a mysli vám zase poslouží přírodní látky, které únavu spolehlivě zaženou – např. guarana a černý čaj.
 
Vyzkoušejte černý čaj s guaranou: PICKWICK T-Kick
Pickwick T-Kick - černý čaj s guaranou - představuje díky kombinaci těchto dvou účinných látek ideální prostředek k překonání (nejen jarní) únavy. Černý čaj je již dávno znám pro své povzbudivé a osvěžující účinky, podobně jako guarana. Guarana je jihoamerická liána, z jejíchž plodů se získává přírodní látka guaranin. Guarana obsahuje účinné látky, které mají příznivý vliv na činnost nervové soustavy. Zvyšuje odolnost proti fyzické a psychické únavě, zlepšuje krevní oběh, podporuje snížení hladiny cholesterolu a proces regenerace organizmu.
 
Lahodný černý čaj s guaranou Pickwick T-Kick jepřírodním a chutným zdrojem energie a povzbuzení. Pomůže vám v boji proti jarní únavě, ale určitě jej oceníte i v průběhu celého roku, kdykoliv budete potřebovat tzv. „nakopnout“ – ať již ráno nebo odpoledne, kdy vám docházejí psychické i fyzické síly.
 
Pickwick T-Kick  je k dostání ve třech chuťově výrazných a jedinečných variantách:
 
·         Pickwick T-Kick BLACK (černý čaj s guaranou a jemnou kořeněnou chutí )
·         Pickwick T-Kick GOLD (černý čaj s guaranou a chutí citrusových plodů)
·         Pickwick T-Kick RED (černý čaj s guaranou a chutí červeného ovoce: jahod a třešní)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

Pickwick T-Kick zakoupíte ve všech hypermarketech.
Doporučená maloobchodní cena je 38,90 Kč. 
Více informací o značce a čajích Pickwick najdete na www.pickwick.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×