Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak při zimních sportech pečovat o svaly a klouby?

coolgel-krabicka.jpg

Bolest svalů a kloubů se nevyhýbá nikomu a může mít řadu příčin. Obzvlášť zimní období je v tomto směru rizikové, protože kloubům jednak prospívá spíše pobyt v teple a navíc jsou pro klouby, svaly i šlachy více ohrožující nárazové sportovní aktivity, při kterých chceme lámat rekordy. Pokud na hory vyrážíte, nezapomeňte si přibalit švýcarské přípravky Perskindol, které používáte při cvičení a které představují účinnou a rychlou pomoc nejen při únavě svalů a kloubů, ale ulevují také od bolesti. 

 

Co na sebe?

Volba správného oblečení pro provozování zimních sportů je pro pohodu vašich kloubů a svalů úplným základem. Otázku, co si vzít na sebe, se rozhodně nevyplatí podceňovat. Na sjezdové lyžování, prkno nebo i běžky si pořiďte oblečení teplé, ale zároveň prodyšné, které dobře odčerpává pot. Myslete také na nebezpečí nepříjemného prochladnutí kloubů na rukách a vždy si s sebou berte ven rukavice.

 

Rozcvičte se!

Pokud se letos chystáte na hory poprvé, buďte na sebe zvlášť opatrní. Klouby, svaly ani šlachy nejsou na tuto formu zátěže připravené a hrozí jim větší riziko poranění. Než vyrazíte na svah nebo na běžky, rozcvičte se a nesázejte na to, že jako sportovci nemusíte. Před každým sportem je potřeba se rozehřát a rozpohybovat, protáhnout šlachy a prokrvit svaly. Strečink zaměřte na svaly, které budete při pohybu zapojovat nejvíce. Jinak hrozí, že v důsledku nedostatečného protažení si můžete obyčejným rychlým pohybem natáhnout sval nebo si dokonce přivodit poranění. Můžete si dát také krátký sprint, pár dřepů nebo kliků, kterými svaly zahřejete. Nezapomínejte ani na to, že protažení je důležité i poté, co sportovní aktivitu ukončíte.

 

Pozor na přetížení

Ačkoli jste z tělocvičny zvyklí na zátěž, dejte si pozor, abyste se nárazovou lyžovačkou fyzicky neodrovnali. Je to přece jen jiný typ pohybu. Takže pokud třeba ucítíte v kloubech mírnou bolest, rozhodně ji nepřemáhejte a dejte si odpočinek. I občasná bolest signalizuje, že si koledujete o poranění či poškození kloubu, svalu či šlachy. Mějte to při pobytu na horách na paměti, i když se třeba jindy spíše snažíte bolest překonat. 

 

Unavené svaly a klouby ošetřete

Po náročném dni plném venkovních zimních aktivit je tělo unavené a zaslouží si zregenerovat. Zvláště pak unaveným svalům a kloubům je třeba věnovat zvýšenou péči a dopřát jim příjemnou relaxaci, aby byly další den svěží a celkově v pohodě.

 

Ideální volbou pro ošetření po námaze jsou osvědčené produkty renomované švýcarské značky PERSKINDOL. O kvalitě řady přípravků určených k péči o svaly a klouby s pomocí aktivních přírodních ingrediencí vypovídá již to, že se na samotném jejich vývoji podíleli zkušení švýcarští odborníci z oblasti profesionálního sportu. PERSKINDOL navíc můžete použít k regeneraci svalů a kloubů také již před zátěží i během ní. Přípravky totiž díky koncentrované síle bylinných látek pomohou utišit i vaši případnou bolest a celkově podpoří ozdravný proces. Zkušenosti profesionálních sportovců dokazují, že významně přispívají k udržení kloubů, svalů a zejména šlach a vazů ve výborné kondici. Více informací naleznete na www.perskindol.cz

 

Přecenili jste síly? Řešením je PERSKINDOL

Pokud jste při pobytu na horách nebo třeba v tamní posilovně přecenili vlastní síly, přetáhli jste se či namohli svaly, sáhněte pro úlevu po účinném Perskindolu, který můžete použít k masáži postižených partií. Švýcarské produkty jsou k dostání ve dvou variantách, koupíte je v lékárnách a na www.ewoshop.cz

 

activefluid-krabicka.jpgŽlutá řada Perskindol Active přináší duální efekt, tedy chladí i hřeje. Po aplikaci okamžitě uleví od bolesti a stimuluje krevní oběh. Svaly i klouby výborně ošetří před i po námaze. Obsahuje mentol 1,5 % a také regeneraci prospěšné esenciální oleje například z borovicových jehlic, libavky, citronu či levandule.

Modrá řada Perskindol Cool má pouze chladivý efekt. Pomáhá při vykloubení, podvrtnutí, naražení či natažení, přípravky jsou vhodné také při zhmoždění či podlitinách. Obsahují mentol 7 % a esenciální oleje z citronu a máty, které mírní bolest, osvěžují a stimulují krevní oběh.

 

Dopřejte si i něco navíc …

Vedle Perskindolu můžete prohřátí a uvolnění namožených svalů podpořit i tím, že si zajdete do sauny. Vhodnou formou relaxace je také návštěva solné jeskyně, což prospěje každému. Můžete si jít také zaplavat do bazénu, což je především pro klouby velmi příjemné. Nebo se jednoduše zabalte do deky a zrelaxujte a prohřejte unavené svaly třeba u krbu.

 

O společnosti Ewopharma
Česká pobočka známé švýcarské společnosti Ewopharma obchodně zastupuje zahraniční farmaceutické společnosti v České republice. Díky víc než padesátileté tradici zaujímá jedno z předních postavení na českém trhu. V roce 2004 získala povolení pro výrobu léčivých přípravků v rozsahu dovozu ze třetích zemí. Do portfolia společnosti Ewopharma patří vyhledávané a vysoce účinné produkty Perskindol na bolavé svaly a klouby, oblíbené přípravky pro péči o vlasy značky Revalid a také osvědčené probiotické kapky BioGaia ProTectis.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×