Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inteligentní plastelína – neotřelý inteligentní dárek

14. 12. 2007
Obrazek

Možná jste se setkali s takzvanou Inteligentní plastelínou. Ale jak může být plastelína „inteligentní“? Na to se pokusíme odpovědět spanem Rohovským, díky kterému se tato „hmota“ objevila i v České republice.

 

Proč se je tedy Inteligentní plastelína "inteligentní"?

 

Důvodem jsou její vlastnosti, které se mění podle toho, jak s ní zacházíte. Budete-li ji natahovat, bude se chovat jako žvýkačka. Položíte-li ji na stůl, začne se velmi pomalu roztékat. Chytnete-li ji a rychle škubnete, roztrhne se jako papír. Jestliže vymodelujete kuličku a hodíte ji na zem, Inteligentní plastelína se překvapivou rychlostí odrazí jako míč. A v neposlední řadě, udeříte-li do hroudy plastelíny kladivem, roztříští se jako porcelán.

Obrazek

 

V neposlední řadě?

 

Inteligentní plastelína je dostupná v mnoha druzích. Některé byly navíc obohaceny o další vlastnosti. Mění barvu podle teploty, intenzivně svítí, reagují na magnetické síly. Různé jsou i barevné varianty, mezi kterými nechybí např. unikátní metalické, perleťové nebo tzv. „měňavkové“ barvy.

Obrazek

 

Proč se podle Vás stala Inteligentní plastelína tak populární ve světě a nyní i v ČR?

 

Z vlastní zkušenosti vím, že se jedná o návykovou hmotu. Mnozí jsou nejprve nedůvěřiví, ale jakmile ji pár minut drží v ruce, nechtějí ji už vrátit. To vystihuje i náš slogan „Kdo nezkusil, nepochopí“.  Dospělí musí plastelínu neustále mačkat, natahovat, stavět roztodivné výtvory. Děti ocení svítivost nebo schopnost měnit barvu. To vše je ještě podpořeno faktem, že plastelína nešpiní ruce, nezapáchá a ani nevysychá. Můžete ji „žmoulat“ celý den a necítíte potřebu si jít umýt ruce.

Obrazek

 

Takže Inteligentní plastelína je skoro pro každého?

 

Lze to tak říct. :-) Každý, kdo zůstal v nitru aspoň trochu dítě, má z Inteligentní plastelíny radost. Dle našich zkušeností je často kupována jako vděčný a úspěšný dárek – dospělým jako účinný antistres a kancelářská hračka, dětem jako nekonečný zdroj zábavy. Je populární také jako unikátní reklamní předmět. Máme i informace, že je využívána jako rehabilitační pomůcka.

Obrazek

 

A poslední otázka – Který z druhů je váš nejoblíbenější?

 

Na mém pracovním stole byste teď našli druh s názvem „Třpytivý bronz“, ale už si brousím zuby na „Smaragdovou zeleň“.

 

 

Více informací včetně podobného popisu a fotografií a aktuálního přehledu maloobchodních prodejců lze získat na stránkách www.plastelina.cz , na info@plastelina.cz nebo tel. 774 996 889.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

plastelina

(bart97, 17. 4. 2010 21:17)

dobry den,chtel bych se zeptat jake jsou vsechny druhy plasteliny?kolik je barev?jsou i trpitive? prosim odpovezte na mail-bart97@centrum.cz

super plastelína

(januška, 25. 2. 2008 14:44)

plastelína

(simuska, 25. 2. 2008 14:43)

ta plastelína je fakt super

Jůů, dostala jsem nápad

(Lucka, 18. 12. 2007 10:45)

zkusím napsat ještě pracovnímu Ježíškovi, jestli by nám do kanceláře nepřidělil něco na odreagování :-))

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×