Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inteligentní elektronika udělá luxus z každého cestování

Chystáte se na dovolenou? Pravděpodobně vás čeká dlouhá cesta autobusem, vlakem nebo letadlem. Nepromarněte čas a věnujte se během jízdy tomu, co vás baví. Díky moderní elektronice můžete poslouchat hudbu, číst, dívat se na oblíbený film, posílat elektronické zprávy, nebo sledovat novinky na internetu.

 
dd.jpgModerní čtečka do kabelky
Elektronické čtečky jsou moderní obdobou knih. Fungují na jednoduchém principu. Přes internet si zakoupíte libovolnou knihu v elektronické podobě, zobrazíte si ji na displeji a pustíte se do čtení. V současnosti si přitom můžete vybrat z široké řady titulů od beletrie až po odborné knihy. Čtečky v porovnání s klasickými knihami vynikají lehkostí a skladností. Obsáhnou velké množství souborů a poskytují i další možnosti zábavy. Například čtečka eReading.cz od Hyudai umožňuje kromě funkce čtení i vytvoření vlastní on-line knihovny zakoupených titulů, posluchání audio knih a hudby ve formátu MP3. Jedná se navíc o první čtečku s podporou přímého stahování českých knih eReading. Ovládání přístroje je přitom velmi jednoduché. Čtečka podporuje češtinu a dovolí, aby si uživatel nastavil vzhled podle svých představ. Zároveň má dlouhou výdrž. Na jedno nabití vydrží aktivní desítky hodin.
 
gf.jpgChytré sledování filmů
Pokud chcete zabavit nejen sebe, ale celou rodinu, využijte přenosný DVD přehrávač. Moderní přístroj dovoluje přehrávání souborů z DVD, „flešek“ i klasických CD. Například Hyundai PDP 10809 DVBT přehrává velké množství médií a formátů. Příslušenství zahrnuje adaptér do auta a brašnu, kterou snadno uchytíte na sedadlo automobilu. Samozřejmostí jsou sluchátka a dálkové ovládání. Zatímco designový Hyundai je vhodnější pro dospělé, GoGEN PDX952 více vyhovuje dětem. Má otočnou LCD obrazovku, 23 cm v úhlopříčce a je stabilní. Podobně jako Hyundai nabízí praktickou brašnu do auta. Přehrávač využijete kdekoliv a kdykoliv na zkrácení dlouhé chvíle. Děti si ho navíc mohou vzít s sebou na prázdniny k babičce, aby si po odpoledním programu odpočinuly u svého oblíbeného filmu.
 
ghf.jpgSurfování v moři zábavy
Hledáte mini počítač na cesty? Potom si pořiďte tablet! Dokáže to, co klasický počítač. Na rozdíl od něj má ale dotykový displej, je lehký a skladný. Tablet dovoluje uživateli surfovat po netu, prohlížet si videa z Youtube, aktualizovat svou stránku na Facebooku, telefonovat přes Skype, sledovat internetová televizní vysílání. Hvězdou mezi hzz.jpgtablety je nový iPad od firmy Apple. Retina displej zajišťuje velmi ostrý text a bohaté barvy. Obsahuje dokonce více pixelů než HD televize a vydrží na jedno nabití až deset hodin. Výhodou je také ultralehké připojení a okamžitý start. Ipad podporuje aplikace, fotografování a natáčení videa. Jedinou nevýhodou jsou poměrně vysoké pořizovací náklady. Finančně přijatelnější variantu představuje tablet GoGEN 7100. Podobně jako iPad dokáže pořizovat fotografie a videa, číst knihy, přehrávat hudbu a filmy. Samozřejmostí je kalendář, organizér, poznámkový blok nebo kalkulačka. Součástí výbavy je i reproduktor a kožené pouzdro.
 
gdte.jpgRychlá cesta do cíle s navigací
Pokud plánujete dlouho cestu do neznámých krajin, pořiďte si navigaci do auta. Na monitoru si nastavíte místo startu a dojezdu a přístroj vám vyhledá nejvhodnější trasu. Nemusíte se tak obávat, že zabloudíte a nedorazíte do cíle včas. V současnosti se nabízí různé druhy navigací. Odlišují se velikostí displeje, barevností obrazovky a gfgd.jpgjejího rozlišení. Důležitou položkou je také možnost zvětšení paměti a aktualizace map. Navigace Garmin nüvi 2595T Lifetime nabízí nejen základní zobrazení trasy, ale i nastavení zobrazování bodů během navigování, možnost podrobného plánování trasy a upozornění na maximální rychlost v daném úseku. Přístroj lze jednoduše ovládat a snadno se na něm vyhledává. Výhodou je i 3D zobrazení, praktický otáčivý displej a doživotní aktualizace mapy Evropy. Levnější variantu představuje navigace TomTom START 20 Regional. Obsahuje mapy sedmadvaceti zemí střední a východní Evropy, hlasovou navigaci a 3D zobrazení.
 
Ceny
Čtečka eReading.cz: 3 499,- Kč
Tablet GoGEN: 3 989,- Kč
iPad Apple: 12 299,- Kč
Přenosný DVD přehrávač Hyundai PDP 10809 DVBT: 3 940,- Kč
Přenosný DVD přehrávač GoGEN: 2 990,- Kč
Navigace Garmin nüvi 2595T Lifetime: 6 365,- Kč
Navigace TomTom START 20 Regional: 2 422,- Kč
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×