Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlíva ústřičná pro celou rodinu - aby měla imunita v zimě náskok

30. 10. 2012

1.jpg

Imunitu už zase skloňujeme ve všech pádech. Není divu, když od podzimu do jara počítáme dny, kdy jsme my i naše děti zcela zdravé. Proti chřipce sice existuje očkování, před virózami či angínou však neochrání. Ideální je proto posílit celkovou obranyschopnost organismu každého z rodiny dřív, než období zimních nemocí naplno propukne. Hitem jsou přípravky z neobyčejně obyčejné houby hlívy ústřičné, jejíž unikátní beta-glukany aktivují proces tělu vlastní, přirozené imunity.
 
Efektivnost těchto takzvaných imunostimulátorů si pochvalují pacienti, jejich lékaři i další odborníci. „Glukanové preparáty mají mnoho zdravotně prospěšných účinků na lidský organismus. Zvyšují jeho odolnost proti virovým, bakteriálním, plísňovým a parazitálním onemocněním, a to jak přímo, tak i v kombinaci s antibiotiky nebo chemoterapeutiky,“ uvádí profesor Miroslav Ferenčík z Ústavu imunologie LF UK v Bratislavě.
 
Vysoký podíl beta-glukanů z přírodního výtažku z hlívy najdete třeba v cucacích tabletách Glucamedic komplex či Imugamin effective. „U pacientů, kteří užívají Glucamedic komplex dlouhodobě, dochází k trvalému zlepšení zdravotních problémů a klasické medikamenty lze snižovat,“ popisuje své zkušenosti praktická lékařka Eva Plšková z Pardubic.
 
Gurmáni budou zklamaní
 
Aby houba rostoucí na stromech opravdu pomohla, je nutné beta-glukany speciálním způsobem vyextrahovat. Pár miligramů výtažku povzbudí Vaši imunitu mnohem víc, než kdybyste snědli kilogramy tepelně upravené nebo sušené hlívy. „Díky unikátní technologii zpracování hlívy ústřičné se užíváním tablet s jejím vysokoprocentním výtažkem dostávají do organismu i ty cenné látky, které jsou jinak nevstřebatelné, nebo by se teplem rozložily,“ vysvětluje Marcela Ernstová, ředitelka společnosti Rapeto, výhradního výrobce a distributora řady osvědčených potravinových doplňků. 
 
Síla extraktu
 
glucamedic-komplex-250x250-72dpi.jpgPřínos beta-glukanů v oblasti prevence dokládá také odborná studie, respektive výsledky ročního lékařského pozorování pacientů, kteří užívali Glucamedic komplex. Jejich celková imunita, vitalita a kondice se výrazně zlepšila. Výzkum potvrdil, že přípravek snižuje pravděpodobnost nákazy virem, případně průběh nákazy zmírňuje. Má antioxidační a detoxikační účinky. Přispívá ke snižování hladiny cholesterolu a k úpravě krevního tlaku, prospívá pacientům s ekzémy a alergiemi, urychluje imugamin-pro-deti-300dpi.jpghojení. A efekt posilování obranyschopnosti ještě zvyšuje přidaný vitamin C. Totéž platí u tablet Imugamin effective, které jsou navíc obohaceny o extrakt z léčivé protivirové byliny echinacea a o biologicky vázaný selen. Děti ocení lahodnou cucací variantu se 100% přírodní pomerančovou šťávou!
 
Věděli jste, že cucání je nejvíc?
 
Rozdílný efekt má forma užívání potravinových doplňků. Cucací tablety jsou nejpřínosnější, protože beta-glukany působí přímo na sliznici dutiny ústní, což zaručuje rychlý nástup účinku. „Při pomalém rozpouštění tablet v ústech pokrývají účinné složky přípravku povrch sliznice nosohltanu, kde již začínají efektivně podporovat obranyschopnost,“ popisuje Ernstová.
 
Imunostimulátory hrají obzvlášť důležitou roli v posilování celkové odolnosti dětí, u nichž se imunita vyvíjí v čase. Neznamená to tedy, že s jejich pomocí děti navždy zbavíte rýmy, že už je nikdy nepotrápí angína. V každém případě ale tyto přípravky průběh nemocí zmírňují. Jak rychle se Váš syn či dcera vrátí do školy či školky, záleží na Vašem přístupu k rekonvalescenci, jejíž součástí je zase a opět posilování imunity. V této souvislosti odborníci v posledních letech vyzdvihují obrovský význam probiotik. Kultur živých organismů, které jsme si dávno zvykli užívat při střevních potížích a léčbě antibiotiky. „Významný efekt probiotik se objevuje také při dlouhodobé léčbě alergií a při posílení imunity,“ zdůrazňuje primář Jan Boženský z dětského oddělení Vítkovické nemocnice v Ostravě.
 
Dva a více v jednom
 
Současným trendem v oblasti rekonvalescence a zároveň prevence či dokonce terapie některých alergických onemocnění jsou preparáty kombinující probiotika s prebiotiky – takzvaná synbiotika. Probiotické bifidobakterie a laktobacily posilují imunitní systém a harmonizují trávicí soustavu, prebiotická vláknina inulin stimuluje růst a aktivitu střevní mikroflóry. Mezi účinná synbiotika patří například tablety Normatyl, Pangamin Bifi a Pangamin Bifi Plus s blahodárným pupalkovým olejem. Normatyl je zase obohacen o B – komplex, vitamin C a zinek. Proč? V takové kombinaci totiž výborně funguje na posílení organismu při horečkách, infekcích a samozřejmě při léčbě antibiotiky.
 
normatyl-250x250-72dpi.jpg„Normatyl může velmi příznivě ovlivnit průběh a komplikace chřipkových onemocnění. Příjemná chuť sladového extraktu zajistí bezproblémové podávání již u dětí od 3 let,“ přibližuje Boženský. Přípravek doporučuje užívat jak preventivně, tak při rekonvalescenci. V období velké fyzické a psychické zátěže, při terapii virových gastroenteritid, při průjmech i v rámci terapie některých alergických onemocnění.
 
Samostatnou kapitolou jsou synbiotika se sušenými pivovarskými kvasnicemi, které jsou přírodním zdrojem vitaminů skupiny B, enzymů, stopových prvků a dalších pro organismus nenahraditelných látek. Právě pro svou komplexnost obsažených látek, které se navzájem doplňují a ve svém účinku násobí, bývají pivovarské kvasnice nazývány bioléčivem 21. století. „Pangamin Bifi a Pangamin Bifi Plus jsou pravidelnou součástí léčby našich dětských pacientů. Za uplynulých pět let jsme je ordinovali několika tisícům hospitalizovaných pacientů,“ dodává primář ostravské nemocnice.
 
O společnosti Rapeto, s.r.o.
Na trhu s potravinovými doplňky působí úspěšně řadu let. Je výhradním výrobcem a distributorem kvalitních a zdraví prospěšných produktů, jejichž účinky oceňují zákazníci i renomovaní odborníci. Vlajkovou lodí široké škály preparátů je Pangamin. Produkt vyráběný ze sušených pivovarských kvasnic je československým patentem, vyrábí se víc než 50 let.
 
Více informací o produktech společnosti a také e-shop na stránkách www.pangamin.cz,  případně na https://www.facebook.com/pangamin
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×