Jdi na obsah Jdi na menu
 


FACEBOOK STRÁNKY BOURAJÍ TABU V OBLASTI LÉČBY NEPLODNOSTI

26. 1. 2010

ObrazekLéčba neplodnosti je v České republice stále poměrně tabuizovaným tématem. Převažuje názor, že je „divné“, pokud pár nemůže počít potomka přirozenou cestou. A to přesto, že se tento problém týká zhruba každého sedmého páru! Pro dotčené dvojice proto bývá dvojnásob těžké se s problémem vyrovnat. Hlavním posláním nových stránek na FACEBOOKu VŠECHNA MIMINKA JSOU SUPER je především bourat společenská tabu v této oblasti. Stránky spustilo Centrum reprodukční medicíny GEST loni na konci roku.

Obrazek

„Přestože více než 40 % párů dokážeme pomoci do roka od jejich příchodu do našeho centra (470 nově příchozím v roce 2008 se v průběhu roku 2009 narodilo 145 dětí a u dalších 52 těhotenství ještě pokračuje), vždy všem radím, aby se skutečně obrnili trpělivostí. Pochopitelně je to velmi těžké. Velkou roli vždy hraje přístup nejbližšího okolí. Situace se pomalu zlepšuje, ale obecně stále platí, že Češi jsou v tomto ohledu poměrně netolerantní. Mnoho párů se stále setkává s nepříjemnými narážkami, nepochopením, odsudky. Naším cílem je vést veřejnost k větší toleranci a otevřenosti v této oblasti,“ říká vedoucí lékař Centra reprodukční medicíny GEST Jan Šulc.


Stránky se především snaží sdělit, že všechna miminka jsou super, ať už počatá neplánovaně, plánovitě či vymodlená, miminka ze zkumavky nebo i ta, která se narodila třeba i díky dárci pohlavních buněk. Mezi dětmi počatými spontánně či s pomocí moderní medicíny neexistuje žádný rozdíl! Stránky jsou určené nejen párům, které o dítě usilují. Chtějí oslovit všechny stávající i budoucí rodiče, tedy širokou veřejnost, natolik, aby tuto myšlenku podpořili.


Na stránkách se pochopitelně objevují informace o léčbě neplodnosti, ale převažují fotografie, odkazy a videa, která mají především pobavit. Více naleznete na www.facebook.com/vsechnamiminka Budoucí fanoušci podpořte dobrou věc!


ObrazekO Centru reprodukční medicíny GEST


Centrum reprodukční medicíny GEST patří mezi renomovaná soukromá pracoviště v Praze. Pod jednou střechou je zde soustředěna IVF laboratoř, gynekologické ordinace i zákrokový sál. Pacienti se dočkají nejen špičkové lékařské péče, ale také citlivého, diskrétního a individuálního přístupu. Letos slaví GEST hned dvě jubilea, před 15 lety lékaři této kliniky poprvé úspěšně provedli mimotělní oplodnění metodou IVF. I druhé jubileum začíná čísly 1 a 5. V říjnu se narodilo již patnáctisté miminko právě díky zákroku IVF provedeném v GESTu.


Další informace o Centru asistované reprodukce GEST, léčbě neplodnosti včetně diskuzí a poradny naleznete na stránkách www.gest.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×