Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dovolená bez kil navíc: Jak si užít léto a nepřibrat?

 

Letní dovolená s jakýmkoliv dietním předsevzetím silně zamává. Cizokrajné pokrmy a dezerty jsou lákavé a večerní drink tomu také nepřidá. I léto strávené v Česku má spoustu nástrah v podobě hranolek, langošů a jiných gastronomických perel, jež některá letoviska a stánky stále nabízí. Chcete si užít dovolenou tak, aby vaše předchozí snaha shodit kila nevyšla úplně vniveč?

Podívejte si na jednoduché tipy Martiny Dvořákové, dietní koučky české značky KetoDiet.

Stravujte se v restauracích, kde je veliký výběr

Dovolenou si chceme užít a ne se během ní jakkoliv omezovat. Stravování například formou polopenze je sice velmi pohodlné, ale často předem nevíte, co vám večer přistane na talíři. Zejména to platí u hromadných zájezdů, kde je skladba večeře pevně daná nebo je výběr omezený na dvě jídla. „Pokud chcete mít svůj jídelníček co nejvíce pod kontrolou, zajděte si raději do restaurací. Zde si můžete vybrat pokrmy, které odpovídají vaší představě a nezamávají tolik s vaším režimem. Při vybírání se vyhýbejte bílému pečivu či přílohám nabitým sacharidy. Sahat byste měli naopak po čerstvých lokálních surovinách, a pokud jste u moře, 1.jpgdopřejte si ryby, mořské plody, libové maso a spoustu místní zeleniny,“ říká Martina Dvořáková, dietní koučka KetoDiet

Martina Dvořáková, dietní koučka KetoDiet

 

Proteinové nápoje zaženou hlad

Může se stát, že zůstanete obklopená fast foodem nebo si z nabídky jídel nevyberete nic vhodného a cenově dostupného. „Skvělou službu vám v těchto momentech udělají proteinové nápoje a proteinové smoothies. Bílkoviny jsou daleko sytější a pocit hladu se dostaví méně často. Do batohu sbalíte jen pár malých sáčků a shaker a v případě nouze máte zajištěné jedno jídlo,“ radí Martina Dvořáková.

 

2.jpg

Proteinové nápoje a smoothies zaženou hlad. Stačí je smíchat s vodou. www.ketodiet.cz  Foto: KetoDiet proteinový nápoj čokoláda/banán 7 sáčků za 385 Kč. Foto: KetoDiet proteinové smoothies lesní směs/vanilka a kokos 7 sáčků za 385 Kč.

 

Svačinku sbalte do batohu

„O dovolené si chceme užívat a v záplavě nových zážitků už nevnímáme, že jsme si ke kávě dali kousek koláče, odpoledne zmrzlinu a večer alkoholické drinky. Z jedné nevinné sladkosti se rázem stane série dietních prohřešků, které jen občas proložíme zdravým jídlem,“ varuje Martina Dvořáková, a doporučuje s sebou nosit drobné občerstvení, jež zažene chuť na sladké. Vhodné jsou třeba sáčky s oříšky nebo proteinové tyčinky. „Ty s nízkým obsahem sacharidů dodají vašemu tělu to, co potřebuje. Zasytí, jsou velmi chutné a nezahltí vás zbytečnými cukry, díky čemuž potlačíte chuť na sladké. Pokud si ve vlastním jídelníčku hlídáte poměr proteinů a sacharidů, jsou pro vás tyčinky KetoDiet ideální,“ říká dietní koučka.

 

2u.jpg

Proteinové tyčinky poslouží jako svačinka a zaženou chuť na sladké. www.ketodiet.cz  Foto: KetoDiet proteinové tyčinky najdete třeba v příchuti čokoláda, cereálie s fíky nebo kokos-banán v balení po 14 ks za 410 Kč.

 

K večernímu posezení zobejte zeleninu i sušené maso

Večerní posezení u oblíbeného drinku přímo vybízí k otevření sáčků se solenými tyčinkami nebo smaženými brambůrky, které nutí načínat další a další balení. Jestli potřebujete večer něco tzv. uzobávat, vynechejte tradiční slané pochutiny a nahraďte je nakrájenou zeleninou a tvarohovými nebo zeleninovými dipy. Zdravou variantou může být i tvrdý sýr nebo sušené maso a proteinové chipsy, které nahradí ty běžné.

 

3.jpg

Večerní pohoštění nemusí být jen o smažených brambůrkách. www.ketodiet.cz Foto: KetoDiet Sušené maso 3 sáčky za 210 Kč.
Foto: KetoDiet Proteinové chipsy s chilli 1 sáček za 49 Kč

 

O značce KetoDiet
Ryze česká značka KetoDiet, která vznikla v roce 2011 z náhlého popudu a velké osobní touhy zhubnout,  se za několik let své existence stala oblíbeným a vyhledávaným pomocníkem na cestě ke zdravějšímu a štíhlejšímu tělu. Svým klientům nabízí nejen prvotřídní proteinové nápoje a jídla vyráběná přímo v České republice z vysoce kvalitních surovin, ale poskytuje také maximální podporu v průběhu dietních plánů, společně se specializovaným výživovým poradenstvím. www.ketodiet.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×