Jdi na obsah Jdi na menu
 


Didaktické hračky pod stromeček – ano, nebo ne?

9. 12. 2013

didakticky_slon.jpg

Máte doma zvídavého čiperu a hledáte pěkný vánoční dárek, který nezapadne hned druhý den v záplavě hraček dětského pokoje? V posledních letech získávají stále větší oblibu didaktické hračky, se kterými se rozvíjí dovednosti a vrozené vlohy dítěte. Zajímalo nás, jaké jsou hlavní přednosti těchto hraček, jestli existují i v této oblasti nějaké trendy a novinky, a jak se vlastně k didaktickým hračkám staví děti. A právě tématu didaktických hraček jsme věnovali tento článek.
 
Co všechno se mohou děti s didaktickými hračkami naučit?
Didaktické hračky – hračky, které zábavnou formou pomáhají dětem osvojit si nové dovednosti a rozvíjet jejich schopnosti. Nejmenším dětem pomáhají s rozvojem jemné motoriky, s vnímáním okolního světa – s barvami, i tvary, učí děti samostatně se oblékat – zapínat zip, knoflíky i zavazovat tkaničky, používají se při logopedii, při učení abecedy i písmen... V dnešní době je množství didaktických hraček a jejich využití skutečně nepřeberné.
 

ma5910104-1.jpg

 
Jak to vidí děti?
Děti znají didaktické hračky z mateřských školek. Někteří rodiče zastávají názor, že hračka má být přece na hraní, ne na učení. Jako by hodnota a radost z didaktické hračky měla být menší. Není tomu tak. Nemusíte se bát. Hlavní kouzlo didaktických hraček spočívá v tom, že děti hraní baví a toho, že se nečemu učí, si ani nevšimnou. Didaktické hračky jsou jednoduše minimálně stejně zábavné, jako všechny ostatní hračky.
 
„S Krtečkem jde učení líp!“
 
Didaktické hračky velmi často využívají oblíbené dětské hrdiny jako průvodce hrou a učením. Děti je mají rády a považují je za vzor, který chtějí následovat. Jednou z nejoblíbenějších postaviček malých dětí je Krteček, a není proto divu, že je také nejčastěji používanou ilustrací dětských didaktických her.
 
Vybrali jsme pro Vás didaktické hračky s Krtečkem na ukázku >>
 

motoricky-labyrint-krtek.jpg 

Obr. Motorický labyrint

skladanka-krtek-a-pratele.jpg

Obr. Krtek a přátelé - skládanka

co-kam-patri-stiny-krtek.jpg

Obr. Co kam patří?
 
 
 
Proč je dobré pořídit didaktické hračky pod stromeček?
Dnešní děti mají daleko více hraček, než potřebují. Nové a nové hračky dostávají nejen od rodičů, ale také od širšího příbuzenstva. Dětské pokojíčky se pomalu mění v malá skladiště. Mnoho rodičů si proto klade otázku, jakým způsobem vybírat nové hračky. Jedním z nejčastějších pohledů na věc, je právě užitek a přínos ze zakoupené hračky. Co nového by se mohlo Vaše dítě pod vánočním stromkem naučit?
 
Didaktická klasika – textilní hračky a tabule
Klasikou mezi didaktickými hračkami jsou beze sporu dřevěné didaktické hračky a textilní hračky. Právě textilní hračky zaznamenávají v současnosti veliký boom, a to díky zrodu nepřeberného množství didaktických tabulí. Tyto textilní nástěnky děti baví, učí a zároveň jsou pěknou dekorací dětského pokoje. Vybrali jsme pro Vás několik ukázek, co na ně říkáte?
 

ma5911003.jpg doprava-didakticka-tabule.jpg

 

nabytek-v-dome--didakticka-tabule.jpg

 
 
Na závěr bychom se chtěli vrátit k naší úvodní otázce, zda pořídit pod stromeček didaktické hračky. Pokud je Vaše dítko ve věku, ve kterém mu přijdou didaktické hračky vhod, pak je odpověď celkem jednoznačná, nemyslíte?:)
 
Pokud se svým dětem rozhodnete nějakou tu didaktickou hračku pořídit, doporučujeme Vám navštívit internetový obchod www.dracek.cz. Najdete tu velmi široký sortiment didaktických hraček skladem a za velmi příjemné ceny. Majitelé obchodu Vám velmi rádi osobně poradí, pokud byste si s výběrem nevěděli rady. Přejeme Vám zvídavá a šikovná dívka a hodně radosti nejen pod vánočním stromečkem!

 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×