Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dárky nejen pro (vysoko)školáky

5. 7. 2011

Moderní doba nám přinesla mnoho „vychytávek“. Mezi ně určitě patří také přenosný počítač, který dokáže ulehčit každodenní život, ale i studium. Na hodiny či přednášky už není třeba nosit hromady zmuchlaných sešitů. Vše lze rychle a přehledně ukládat do notebooku nebo netbooku. K tomu navíc může být vzorný student na internetu a vyhledávat informace dle potřeby. Konec roku a zkouškového období se blíží, tak začněte přemýšlet jak ocenit svého studenta! Inspiraci najdete třeba v OKAY Elektrospotřebiče.

 
Mít vždy a všude u sebe všechny potřebná data je praktičtější, než každý den přemýšlet nad tím, jaké sešity musíte zabalit do tašky na jakou přednášku. Přenosný počítač prostě zabalíte a jdete. Studenti určitě ocení i možnost surfování po internetu, kdykoliv je potřeba. Vybírat se dá ze dvou různých variant – notebooku a netbooku. Každý má však svá pro a proti. A o čem že je řeč?
 
 
nepojmenovany-1.jpgNotebook je přenosný počítač s velkou klávesnicí a velkým displejem. Například notebook 15,6“ Asus A52NEX293V je v podstatě plnohodnotný počítač. (V OKAY Elektrospotřebiče za 9 799 Kč). Poslouží studijním i herním účelům.
 nepojmenovany-2.jpg
Naopak netbook je malý přenosný počítač s menším displejem i klávesnicí. Má nižší výkon. Obsahuje jednojádrový procesor, díky kterému ale může fungovat až 9 hodin bez elektrického zdroje. Nespornou výhodou netbooku je jeho váha a mobilita. K těm ultralehkým patří třeba netbook 10,1" Asus EEE1001PXW7 se snadnou obsluhou: Easy to learn, easy to work, easy to play (snadné studium, práce i zábava). Rozměrům jakoby odpovídala i cena - 5 499 Kč je velmi přívětivá částka za malého velkého pomocníka. Pokud máte ratolest na studiích v jiném městě nebo dokonce v zahraničí, je to perfektní řešení, jak být v užším kontaktu. Netbooky totiž již mívají zabudované webkamery pro hovory přes internet. I přes oceán si tak budete moci povídat jako byste byli v jednom pokoji.
 
Každá verze přenosného počítače má své výhody a nevýhody. Ženy a dívky budou dávat přednost spíše menším rozměrům a váze netbooků, zatímco muži by se asi neobešli bez špičkových parametrů (velikost harddisku, rozlišení a velikost displeje, frekvence procesoru, operační paměť). Při výběru je tedy podstatné přemýšlet nad tím, komu je počítač určen a jak bude využíván.
 
Jen v letošním roce je kolem 100 tisíc maturantů, velká část z nich bude směřovat své kroky na vysokou školu. Tam již bojují stovky tisíc studentů o své diplomy, dřou na státnice, ponocují před zkouškami a dohání poslední „restíky“. Jejich úsilí by mělo být oceněno, protože není samozřejmostí. Pochvala a podpora ze strany rodiny, třeba i v podobě dárku, který studium ulehčí, může být obrovskou motivací pro další snažení.  
 
Co by se ještě mohlo hodit?
nepojmenovany-3.jpgFlash disk
Na tzv. flashku se dá nahrát několik gigabitů dat – dokumenty, elektronické knihy, hudba, filmy, fotky… Na miniaturní USB flashdisky v designu velmi populární Pandy nebo statečného NEMA se až vejde 4 GB dat. Jsou vyrobeny z pogumovaného materiálu a dodávají se s praktickým řetízkem, díky kterému je můžete snadno připnout na klíče nebo k poutku u batohu. Držák čepičky zabraňuje ztracení těla v okamžiku, kdy je flashdisk připojen do počítače. Jejich výhodou jsou jistě i malé rozměry. V OKAY Elektrospotřebiče za 399 Kč.
 nepojmenovany-5.jpg
Externí pevný disk slouží jako „úložný prostor“ pro velké objemy dat. Je to vynikající pomocník pro milovníky filmů a hudby. S objemem 320 GB na něj můžete uložit např. cca 80 filmů. Po připojení externího disku k notebooku nebo netbooku jej můžete skvěle využít třeba na dlouhé cesty, ať už autem, autobusem nebo letadlem. Stylový a osobitý externí harddisk se sadou samolepících písmenek, ke kterému není třeba elektrický zdroj koupíte v OKAY za 1 299 Kč.
 
Více se dočtete na www.okaycz.eu.
 
 
* * *
Společnost OKAY Elektrospotřebiče založená v roce 1994 je ryze česká společnost, která se stala největším řetězcem elektra v České Republice a patří k největším maloobchodním prodejcům elektra na Slovensku. Nabízí široký sortiment světových značek za atraktivní a férové ceny. Cílem společnosti je být profesionálním partnerem a rádcem při nákupu elektrospotřebičů a uspokojovat potřeby a přání zákazníků. Díky tomu získala v letošním roce ocenění Prodejce roku 2010. Strategií společnosti je být svým zákazníkům co nejblíže, a proto stále rozšiřuje maloobchodní síť svých prodejen.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×