Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládou proti stresu!

13. 5. 2012

1.jpg.pngV dnešní době je skoro nemožné vyhnout se stresujícím situacím, ale pro naše zdraví je důležité, abychom se naučili tuto každodenní zátěž dobře zvládat. A na to existuje jeden skvělý recept – čokoláda! Čokoládové tyčinky Orion jsou pomocníkem, který je snadno po ruce a spolehlivě pomáhá.

Znáte to - pracovní pohovor nebo důležitá prezentace v zaměstnání, zkoušky či přednášky ve škole. Nebo na první pohled nedůležité situace, kterým ale čelíme každodenně - když nemůžeme najít místo na zaparkování, pošta nám zavře přímo před nosem, nebo zapomeneme doma mobilní telefon, zrovna když čekáme důležitý hovor. Stresujících faktorů by každý z nás mohl vyjmenovat ještě spoustu.
Jistě teď určitě namítnete, že čokoláda má spoustu kalorií, obsahuje tuky a cukry a to přece pro náš organismus není zdravé. Čokoláda skutečně má vysokou energetickou hodnotu, ale to samo o sobě neznamená, že je nezdravá. O jejích pozitivních účincích se diskutuje už dlouho a vědci už dávno dokázali, že pravidelná konzumace menšího množství čokolády má blahodárný vliv na zdraví: čokoláda totiž snižuje riziko vzniku infarktu, obsahuje vitaminy (a působí jako afrodiziakum). Nedávno se objevily nové vědecké práce, které naplno prokázaly pozitivní účinky čokolády na lidské zdraví, protože obsahuje látky jako hořčík, draslík, vitamin A, vitamín E a antioxidanty. Určitě to neznamená, že by nám vědci doporučovali spořádat třeba celý čokoládový dort na posezení. Ale v malém množství pomáhá čokoláda redukovat stres a napětí a může být proto skvělým pomocníkem pro náš organismus při řešení různých náročných situací, kterým jsme denně vystaveni. 2.jpg
Čokoládová tyčinka je proto skvělou a praktickou první pomocí při stresových situacích. Máte v práci náročný den, úkoly se na vás jen hrnou, váš nadřízený je stále s něčím nespokojený? Přichází čas pro vašeho S.O.S pomocníka. Na chvíli se zastavte, v klidu se posaďte a vytáhněte ze šuplíku čokoládovou tyčinku. Uvidíte, že když si dodáte trochu energie a vychutnáte si delikátní chuť kvalitní čokolády, vyčistíte si hlavu. Až se znovu pustíte do práce, nebudete tak nervózní a vše vám půjde lépe od ruky.
Vyberte si některou z tradičních čokoládových tyčinek Orion. Každý má rád něco jiného, ale Margot, Banány v čokoládě, Ledové kaštany, Milena, Kofila, Sójové řezy či Koko jistě uspokojí každý mlsný jazýček. Vaše pomoc při každé krizi je k dostání skutečně na každém rohu. Doporučená maloobchodní cena tyčinek Orion se pohybuje od 8,90 do 15,90 Kč.

O Orionu a Nestlé:
Tradiční značka cukrovinek Orion patří největší potravinářské společnosti světa Nestlé, založené již roku 1866. Nestlé zaměstnává více než 280 000 zaměstnanců ve 443 závodech 81 zemí. Na českém trhu působila již mezi lety 1890 až 1948, ale její moderní historie u nás se datuje od roku 1992, kdy se stala strategickým partnerem privatizace Čokoládoven, a.s. V současnosti má v České republice dva závody: ZORA v Olomouc a SFINX Holešov. Právě závod ZORA, založený již v roce 1898, je místem, kde jsou vyráběny populární tyčinky Orion. Nestlé dodává na český trh také další populární značky potravin, například Maggi, Nescafé, Granko, Bon Pari, či Mövenpick, dále kojeneckou a dětskou výživu Nestlé, klinickou výživu a také krmivo pro zvířata značek Purina-one, ProPlan, Friskies či Gurmet.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×