Jdi na obsah Jdi na menu
 


COCA-COLA spouští novou letní kampaň, kterou zastřešuje koncept open happiness –radost otevřít

4. 8. 2009
ObrazekSpolečnost Coca-Cola je toto léto opět připravená přinést na televizní obrazovky nový zajímavý koncept reklamní kampaně. Ta letošní má opravdu chytlavý popěvek: „Jé jé, jé, la la la”. Reklama, vytvořená agenturou Mother London, obsahuje exkluzívní hudební skladbu, kterou napsala a produkovala hvězda elektronické hudby Calvin Harris, skotský DJ, producent, zpěvák a skladatel.
 
Nové třicetisekundové a šedesátisekundové spoty se vysílají v letních měsících na všech českých televizích. Příběh v reklamě začíná jednoho letního rána v parku. Záhadný muž tu tlačí do kopce obrovskou bednu. Ta se po otevření změní v kouzelné varhany s podivnými malými tvory – příšerkami uvnitř. Muž nejprve umístí do speciální nálevky na boku hudebního nástroje vychlazenou láhev Coca-Cola, a zmáčkne jednu z kláves, přičemž do úst každé varhanní postavičky kápne kapka Coca-Coly. Při každé kapce začnou postavičky zpívat „Jé jé jé, la la la“ a v surrealistické letní scéně se okolo nich shromáždí skupina mladých tančících lidí.
 
 „Jé jé jé, la la la“ je další z řady aktivit nové kampaně s názvem „Open Happiness“ (Radost otevřít) na českém trhu. Se svým radostným a chytlavým zvukovým doprovodem je téměř předurčena k tomu, aby se stala zvukem léta 2009. „Open Happiness“ představuje pokračování kultovní a cenami ověnčené komunikace značky se sloganem „Coke Side of Life“ a představuje optimistický a pozitivní úhel pohledu značky.
 Obrazek
Společnost Coca-Cola požádala Calvina Harrise, aby složil k reklamě hudbu, která by vyjadřovala zábavu, štěstí a optimismus léta, a byla inspirována spojením „Jé jé jé, la la la“. Výsledná radostná elektropopová melodie bude uvedená na jeho novém albu, které by se mohlo stát zvukem léta 2009.
 
Calvin Harris se k úkolu složit hudbu k reklamě Coca-Cola vyjádřil následovně: „Nejprve mi bylo řečeno, že mám složit letní hudební motiv. Už jsem jeden takový dřív dělal – s Dizzee Rascalem – a ten se stal jasnou hymnou léta, takže jsem si řekl, že by se to mohlo povést znova. Tak jsem se do toho pustil, udělal jsem pár pokusů, hrál jsem si se šťastnými akordy. Inspiroval jsem se u Briana Wilsona, který jednou řekl, že album Pet Sounds je tvořeno veskrze šťastnými tóny. Nakonec mi z toho vyšla skladba ve stylu disco.“ Calvin Harris dodává, „Písnička k této  reklamě je úplně skvělá – prostě proto, že se k ní tak výborně hodí. S  Dougalem, režisérem, jsme spolupracovali, abychom skladbu ušili pro spot na míru – aby to prostě nebyla jen náhodná skladba, kterou k reklamě slyšíte. Takže ano, jsem s výsledkem mimořádně spokojený.“
 
Kateřina Pospíšilová ze společnosti Coca-Cola poznamenává: Stejně jako o Vánocích slyšíte „Vánoce jsou tady“ (Holidays are Coming), snažíme se i touto kampaní vzbudit očekávání a vzrušení spojené s příchodem léta. Tahle veselá písnička v nové reklamě vyjadřuje nový letní zvuk, který, jak doufáme, vybuduje okolo značky pozitivní pocit během letních měsíců.“
Obrazek 
Vizuální provedení letní kampaně Coca-Cola zahrnuje outdoor a elektronická média. ATL kampaň v České republice budou zastupovat vizuály, internet, TV a printová reklama. Televizní spot bude nasazen 9 týdnů.
 
BTL kampaň bude zaměřená převážně na sampling s důrazem na ochutnávku unikátní chutě nápojů Coca-Cola. Sampling bude probíhat na netradičních místech (např. u vodních ploch). Dále proběhne aktivace v obchodní síti v sezónních prodejních místech (např. na koupalištích, na vybraných hudebních festivalech apod.).
Na PET obalech bude speciální letní etiketa v souladu s vizuálem letní kampaně.
 

 

Více informací, včetně materiálu ke stažení, najdete na www.cokecreatures.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×