Jdi na obsah Jdi na menu
 


CITRONOVÝ SORBET, KOŘENĚNÝ POMERANČ A PEČENÉ JABLKO V ČAJI

Nová řada čajů Pickwick Delicious Spices odhaluje první příchutě. Sweet Apple (jablko s karamelem a skořicí), Spiced Orange (kořeněný pomeranč s opuncií a skořicí) a Lemon Sorbet (citronový sorbet) byly vytvořeny přesně podle preferencí českých spotřebitelů a Pickwick je od září uvádí pouze na českém trhu.

Prostřednictvím výzkumu formou slepého testu byly zjištěny specifické požadavky českých spotřebitelů a na základě jejich preferencí vznikly příchutě Delicious Spices, které se skládají ze tří výjimečných chuťových kombinací na základě kvalitních receptur. Z průzkumů vychází, že Češi vyhledávají delikátní a zároveň sladké příchutě, proto Pickwick doplňuje trh o tři novinky určené exkluzivně pro české spotřebitele.
1.jpgPrvní z nich je Sweet Apple neboli sladké jablko. Kombinace pečeného jablka přelitého teplým karamelem a posypaného voňavou skořicí se projevuje jak ve výrazné vůni, tak v chuti, která je karamelově nasládlá, příjemně jablečně - skořicová a zároveň lehce nakyslá. Skořice, která v tomto čaji představuje výrazný prvek, je vhodná nejen pro zahřátí organismu, ale má celkově povzbuzující účinek na lidské tělo a mysl. Působí i na chuť k jídlu a zároveň podporuje trávení.
2.jpgDalší ovocnou příchutí je Spiced Orange, pro kterou je charakteristická intenzivní chuť pomeranče zvýrazněná aromatickou skořicí a exotickou opuncií. Chuť je plná a vyrovnaná. Pomerančově-skořicová vůně vše doplňuje a vytváří příjemnou součást nevšedního potěšení pro smyslové buňky. Opuncie neboli indiánský fík obsahuje sloučeniny, které znesnadňují vstřebávání tuků do těla. Konzumuje se pouze dužina plodu, která je křehká a šťavnatá a její chuť je poměrně sladká a exotická, čímž čaji Spiced Orange dodává nádech dálek a cizokrajných kultur.
3.jpgLemon Sorbet navozuje chuť citronového sorbetu se sladkým likérem Limoncello, který má svou tradici v Itálii a díky své lahodné citrusové chuti bývá často využíván jako přísada do dezertů a zmrzlin. Přestože čaj chutná po citronovém likéru, žádný alkohol neobsahuje, proto jej klidně mohou pít i děti. Výrazná citrusová chuť, která je příjemně nakyslá a zároveň nasládlá, dopřává příjemný osvěžující pocit. Citrusový prožitek je umocněn příjemnou vůní, která navozuje atmosférou středomořského klidu.
Nová řada čajových delikates Pickwick Delicious Spices je na pultech k dostání od září 2012. Doporučená maloobchodní cena je 44,90 Kč.
 
O čaji Pickwick:
Historie čajů Pickwick je spojena s firmou Douwe Egberts. Již v roce 1753 otevřeli Egbert Douwes a jeho žena Akke Thijsses v holandském městečku Joure svůj obchod a položili tím základy dnešní společnosti Douwe Egberts. Až do první světové války prodávali široký sortiment zboží, ale hlavně kávu, tabák a čaj. Své současné jméno získal čaj Pickwick v roce 1936, kdy ve snaze najít pro čaj Douwe Egberts více anglicky znějící jméno, navrhla žena tehdejšího ředitele název Pickwick. Inspirací jí byl její oblíbený spisovatel Charles Dickens a jeho dílo "Kronika Pickwickova klubu".
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×