Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bojujete se zimní depresí?

18. 11. 2010

nepojmenovany-1.jpg

S různými formami zimního splínu se setkal snad každý z nás. Smutné nálady, pocity vyčerpanosti, či nedostatek energie, které pociťujeme od podzimu až do jara, mají na svědomí především vrtochy chmurného zimního počasí. Své udělají i zkracující se dny a s nimi spojený nedostatek světla.  Když k tomu ještě přidáme špatnou životosprávu, stres a shon během Vánoc, člověk je na nejlepší cestě podlehnout depresi. Víte, jak se do boje s ní náležitě vyzbrojit?
Nepodceňujte signály vašeho těla
Zima je obdobím, kdy se naše tělo chtě nechtě musí vypořádat hned s  několika nástrahami. S prvními sychravými dny na něj začínají útočit všemožné viry, bakterie a jiné bacily. Zvyká si též na nedostatek sluníčka, kterého si mnoho neužilo ani po dobu letošního deštivého léta a navíc zápasí i s různými výkyvy počasí. Není se čemu divit, že organizmus v tomto období vyžaduje zvýšenou pozornost. Když si chceme posílit imunitu a zůstat svěží i v zimě, neměli bychom jeho signály přehlížet. Duševní a psychickou pohodu docílíme právě tehdy, když budeme žít se svým tělem v harmonii a starat se o něj.
Láskou proti černým myšlenkám
nepojmenovany-3.jpgSychravé počasí za okny nemusí být hned důvodem k chmurným myšlenkám. Navíc když se na ni zpoza těch oken nedíváme sami. Udělejte si z poletujícího sněhu příjemnou kulisu, připravte si s partnerem svařené víno a vydejte se na objevitelskou cestu po stopách posledních letních stop na vašem těle. Ti odvážnější mohou vyrazit i na zimní procházku a pod záminkou splynutí s přírodou skočit do nadýchané závěje. Fantazii se meze nekladou. Důležité je pamatovat na svoje zdraví a náležitě se na zimní radovánky vyzbrojit. Skvělou službu vám určitě udělá hřejivý kondom Pepino, který spolehlivě dotvoří atmosféru a navíc i perfektně zahřeje.
Sladký život v zimě?
My ženy víme, že nejlepší náplastí na všechny naše bolístky je čokoláda. Tak proč nevyužít jejích skvělých účinků, když se už nemusíme trápit s hubnutím do plavek? Zahoďte diety za hlavu a udělejte si radost pořádným šálkem horké čokolády.
Léto v dušinepojmenovany-2.jpg
Lidí, kteří milují onen mokrý sníh na začátku a konci zimy, asi mnoho není. Možná někoho i baví brodit se zmrzlý sněhem do práce. Faktem však zůstává, že to jednoduše patří k zimě. Co takhle zakopat s ní válečnou sekyru aspoň na jednu sezónu? Zůstat v suchu a teple, s tím vám pomůže kvalitní zimní bunda či kabát. K tomu ještě pohodlné a vždy sexy kozačky a budete se cítit skvěle.
Sezóna divadla
Tak jsme se konečně dočkali. Po tradičných letních divadelních prázdninách jsou herci od podzimu opět ve formě a repertoár divadel je opravdu pestrý. Rodiče vezměte do „národního“ na Fausta, kamarádku vytáhněte na něco romantického a přítelovi se zavděčte pěknou komedií. Nezapomeňte na náležitou divadelní garderobu a všechno si hezky naplánovat. Kdo říkal, že zima je obdobím spánku?
Obujte si toulavé botky
Že jste tento rok nestihli letní dovolenou? Tak je nejvyšší čas to napravit, co říkáte? V zimě se cestuje nejlépe. Tam, kde byste se v létě pařili v horku, máte možnost projít si vše v příjemném chládku. A v zemích, kde bývá naopak zima velmi tuhá, zažijete parádní lyžování. Dopřejte si odpočinek a vyrazte za hranice všedních dní!
nepojmenovany-4.jpgRozhýbejte se!
Nic nedá vaše tělo i duši tak do pořádku jako pořádná dávka pohybu. Nemusíte se hned začít trápit v posilovně plné upocených svalovců. Celkem postačí, když si každý den dopřejete aspoň 30minutovou procházku po čerstvém vzduchu. Bude se vám lépe spát a zároveň se dostaví i dobrý pocit, že jste udělali něco pro svoje zdraví.
Užijte si letošní zimu a pozitivním myšlením se nalaďte na její notu. A věřte, že je veselá!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×