Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 pomocníků pro krásu těla a dobrý pocit

20. 1. 2011

Kdo z nás po Novém roce bojuje s předsevzetím shodit nějaké to kilo navíc? Možná bychom se měli ptát, kdo nebojuje, protože těch je opravdu málo. Každá máme nějaké to problémové místečko, ze kterého ten špíček zkrátka ne a ne dostat dolu. Jednorázové diety jsou pěkná dřina a navíc jsou pak hned nežádoucí kila zpět. A tak přinášíme pár tipů na pomocníky z oblasti elektroniky, které mohou alespoň trochu pomoci zbavit se špíčků natrvalo.

 
Osobní váha
 
osobni_vaha_aeg.jpgI když je možná občas spíš nepřítelem, chcete-li shodit nějaké to kilo, měla byste ji mít po ruce. Nejen, že vám bude dodávat motivaci, ale budete mít hubnutí pod kontrolou. Nic se nemá přehánět, a to ani s dietou. Ideální je zhubnout přibližně půl kila za týden. Při drastičtějších dietách se pak totiž s největší pravděpodobností dostaví zákeřný JOJO efekt a veškerá snaha přijde vniveč. Digitální váha AEG s infračerveným senzorem, která dokáže měřit kromě samotné váhy také poměr tělesného tuku a vody v těle a váhu svaloviny, se dá jen těžko ošidit.  A i když na vás bude asi tu a tam přísná, určitě její pomoc oceníte (v OKAY elektro za 999,- Kč).
 
Proč byste se měla zajímat o poměr vody v těle? Lidské tělo je totiž z dávných dob, kdy ještě nebyl vždy dostatek pitné vody, naprogramováno tak, že se snaží zadržovat co nejvíce vody v těle do zásoby. Některá nechtěná kila tak třeba máte úplně zbytečně kvůli nedostatečnému příjmu tekutin. Začnete-li při zahájení diety pít 3-4 litry (nejlépe čisté, nesycené) vody, tělo si uvědomí, že žádnou nouzi o tekutiny nemá a samo vyplaví nadbytečnou vodu z těla ven. Může se tak stát, že v prvním týdnu diety shodíte mnohem více - lepší než nic, ale tuk to neodstraní. S váhou, která zvládne měřit poměr tuku a vody v těle, nikoho neošálíte - ani sebe, ale alespoň budete vědět, na čem opravdu jste a budete mít motivaci bojovat dál. Její paměť si navíc uchová až 16 hodnot, takže můžete vývoj svých úspěchů sledovat.
 
Odšťavňovačeodstavnovac_moulinex_ju650_300.jpg
 
Odšťavňovače jsou nejlepším přítelem při snaze o pročištění organismu. Ten může být zanesen nejrůznějšími škodlivinami - toxiny obsaženými v potravinách ve formě aditiv, konzervantů a barviv, v nikotinu, kofeinu, alkoholu, v umělých sladidlech a samozřejmě také ve znečištěném životním prostředí. Detoxikace je proces odstranění odpadních látek a nahromaděných toxinů z těla. A právě k tomu pomohou ideálně zeleninové a ovocné šťávy. K očištění používáme zásadně čerstvě vymačkané- odšťavněné ovoce a zeleninu, tedy nic, co by prošlo tepelnou úpravou. Šťáva je složená především z vody, která je nasycená enzymy, minerály, vitaminy, jednoduchými cukry a chlorofylem. Pokud použijeme kvalitní odšťavňovače (např. Moulinex JU650, v OKAY elektro za 3 499,- Kč), je z ovoce a zeleniny tekutina důkladně vyždímána a oddělena od vlákniny, která zůstane jako odpad při odšťavnění. Tělo pak může tyto šťávy a živiny v nich obsažené hned po vypití začít vstřebávat. Proto jsou šťávy účinné i u lidí se silně zanesenými střevy, u kterých je to mnohdy jediný způsobem přijímání správné výživy, protože jejich trávicí ústrojí není schopné pevnou potravu zpracovat a dostat si z ní potřebné látky.
 
Nejúčinnější:
Citrusová šťáva -rozpouští hleny a toxické nánosy v těle a ve střevech
Jablečná šťáva- odvádí jedovaté látky ve střevě z těla ven, podporuje imunitu 
Šťáva z červené řepy -skvěle čistí a posiluje játra
Mrkvová šťáva- posiluje srdce, cévy a sliznice, zvyšuje odolnost organismu
 
Pára a parní hrnce
 
parni_hrnec_tefal_vitacuisine_300.jpgJaké jsou výhody vaření v páře? Zdraví a chuť! Málokdy se podaří skloubit něco zdravého a dietního s něčím dobrým. U parních hrnců se to povedlo na jedničku. Vaření v páře zachovává potravinám mnohem více vitamínů a důležitých látek než standardní úprava pokrmů. Při přípravě masa není potřeba přidávat olej. Ten olivový si tak můžete nechat jako lahůdku do salátů. Např. parní hrnec Tefal VS4001 (v OKAY za 2 399,- Kč) má navíc speciální teflonovou „pánev“ pro pečení masa - zvládnete na ní rybu, kuřecí, hovězí i vepřové řízečky, čínu...zkrátka cokoli, na co si vzpomenete, a to i s různými omáčkami. Jídlo si zachová úplně jinou, lepší konzistenci a chuť, než na jakou jste zvyklí.
 
Pokud nevěříte, zkuste jen doma na klasickém „pařáčku“ na knedlíky uvařit třeba kousek brokolice a budete překvapena – je to rychlé, krásně to vypadá i chutná a navíc je to mnohem zdravější a nabité vitamíny! Rozdíl poznáte na první pohled!
 
 
MP3mp3_sony_nwz_e_443_black.jpg
 
Do posilovny i ven na běhání (nedoporučujeme už tolik na kolo kvůli bezpečnosti) - pokud nejste zrovna milovník posiloven a s běháním třeba teprve začínáte, odvede MP3 přehrávač vaši mysl od tělesného „trápení“ a pohyb vám zpříjemní. Kilometry i kalorie tak budou utíkat mnohem rychleji (např. Sony NWZE444B v OKAY elektro za 2 999,- Kč s 8 GB pamětí – pobere hudbu všech žánrů na jakoukoli vaši náladu).
 
Podle expertů z Brunel University může poslech správné hudby zvýšit kapacitu výkonnosti u jedince i o patnáct procent! Rychlý rytmus odsekávaný bicími podle britských expertů nejen udává při cvičení tempo, ale taky zvyšuje výkonnost a tím i účinnost posilování.
 
Domácí pekárna
 
pekarna_eta_duplika_vital_300.jpgJiž dávno je překonán mýtus o tom, že pečivo je největším zabijákem diety. Není totiž pečivo jako pečivo. Celozrnné pečivo v sobě obsahuje mnoho vlákniny, která působí jako jakýsi „kartáč“ našich střev. Ta často obsahují až 2,5 zbytečných kilogramů nestrávené potravy. K jejich pročistění není třeba sahat k drastickým projímadlům. Stačí zvýšit právě příjem vlákniny. Častým argumentem proti pečivu při dietě je jeho vyšší hodnota kalorií a tuku. Tady pozor! Tuky obsažené v cereáliích jsou ty zdravé - obsahují nenasycené mastné kyseliny a naopak neobsahují cholesterol. Vybrat ale na pultech obchodů cosi opravdu celozrnného a zdravého je pěkná fuška. Ne vše, co vypadá tmavě, je totiž opravdu celozrnné. Výrobci některé pečivo obarvují potravinářským barvivem nebo karamelem. Takže buď dávejte dobrý pozor na složení toho, co kupujete, nebo si pořiďte domácí pekárnu. Snadno si tak upečete vlastní, čerstvý a křupavý chléb či bagetu v klidu doma, bez jakýchkoli éček a barviv. Tip: pekárna Eta Duplica Vital (cena v OKAY 3 699,- Kč) - nabízí vedle možnosti pečení různých druhů chleba a přípravy nejrůznějších druhů těst také ojedinělou novinku v programech - program Vital a program Kvašení. Ty snadno připraví nejen chléb přírodní cestou, ale také slady, jogurty či sójové sýry. Příjemnou možností je také pečení dvou různých druhů chleba při použití stejného programu pečení. Možnost přípravy bezlepkového chleba přinese značné usnadnění pro osoby s celiakií.
 
Recept na domácí celozrnné pečivo:
100 ml kefíru, 250 ml vody, 2 lžíce bramboráku v prášku, 1,5 lžičky soli, 2 lžičky olivového oleje, lžička cukru, 200 g pšeničné celozrnné mouky, 130 g žitné celozrnné mouky jemné, 30 g pšeničných klíčků (Natural), 130 g hladké mouky, 10 g droždí
Postup (opravdu jednoduchý):
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný
 
 
Společnost OKAY elektrospotřebiče byla založena v roce 1994 a od té doby se vypracovala mezi největší maloobchodní prodejce elektra v České republice. Nabízí široký sortiment světových značek za atraktivní ceny. Cílem společnosti je být co nejblíže svým zákazníkům, proto stále rozšiřuje maloobchodní síť. Během 16 let působení v ČR OKAY elektrospotřebiče otevřela již 86 prodejen. Společnost působí i na Slovensku, kde má aktuálně 26 prodejen a nejnověji i v Rakousku, kde má již 7 prodejen.  

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×