Jdi na obsah Jdi na menu
 


Salát s tuňákem

29. 4. 2007

 

Hlávkový salát, ledový salát, 4 středně velká rajčata, 200 - 300g tuňákovou konzervu bez příchuti, čerstvý kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vajíčka, 200g mražených fazolek, svazek ředkviček, červenou cibuli, svazek bazalky, kop, plnotučnou hořčici, 0,3 dl rostlinného oleje, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar na zálivku.

 

 

 

 

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku" dresink. Do misky dáme plnotučnou francouzskou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu (aby se dresink nesrazil) za stálého míchání vpravíme olej, přidáme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Na misku natrháme salát, nakrájíme rajčata na měsíčky, nakrájíme vajíčka na kostičky, karbovacím (ozdobným) nožem nakrájíme brambory na nudličky a přidáme k rajčatům a vajíčkům, dále přidáme fazolky. Tuňáka a nakrájený kopr vidličkou opatrně promícháme a rovněž přidáme na misku a posypeme nakrájenou červenou cibulkou. Vše přelijeme připraveným dresinkem a salát je hotov.

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×