Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kaldon

9. 12. 2010

103_0783gf.jpg

Suroviny na polévku:
cca 2 l vody
0,5 balení kachních drobů
4 kachní krky
1 větší mrkev
1 petržel
½ středního celeru
3 růžičky květáku popř. brokolice
sůl
pepř
muškátový oříšek
hladká mouka
máslo
 
Suroviny na knedlíčky:
2 – 3 hrsti strouhanky
1/3 másla
Podravka
špetka muškátového oříšku
2-3 vejce
 
Postup:
Do osolené studené vody dáme omyté kachní krky, droby a vaříme na mírném ohni do změknutí. Během varu doléváme vodu. Ke konci přidáme zeleninu a dovaříme.
 
Než se nám dovaří zelenina, připravíme si knedlíčky. Strouhanku smícháme s rozpuštěným máslem a ostatními přísadami. Podle potřeby můžeme ještě trochu dosolit. Pokud bude těsto příliš tuhé, můžete přidat ještě buď vejce, nebo trochu vody. (Osobně přidávám vejce.) Z takto připraveného těsta uděláme knedlíčky.
 
Když máme maso uvařené, vývar přecedíme a vývar znovu přivedeme k varu. Mezi tím si připravíme z másla a hladké mouky jíšku, kterou pak polévku zahustíme. Přidáme připravené knedlíčky a dále vaříme za občasného míchání na mírné ohni ještě asi 10-15 minut.
 
Než se nám polévka dovaří, nakrájíme si uvařenou zeleninu, droby a obereme a nakrájíme maso z krků. Vše přidáme do polévky a nakonec přidáme najemno nakrájenou petrželku.
 

103_0783.jpg

 
Dobrou chuť přeje Radůza
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×