Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tvarohovo – ovocné potěšení

25. 8. 2008

 

Suroviny:
1,5 kg polohrubé mouky
1/2 kostky HERY
1/2 hrnku mléka
1 hrnek moučkového cukru
1 žloutek
Prášek do pečiva
vysypaný a vymaštěný pekáč

Náplň:
500g měkkého tvarohu
2 žloutky
4 lžíce cukru
ovoce podle chuti


Postup:
Tvaroh promícháme se žloutky a cukrem. Suroviny na těsto, mimo mléka, smícháme a uděláme vláčné těsto. Dle potřeby, přidáme mléko.

Vypracované těsto rozdělíme na 2 půlky, z první vyválíme plát a přeneseme na vymazaný vyšší plech. Potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a přikryjeme druhým plátem z druhé půlky těsta.

Buchtu jemně propícháme špejlí, aby se neudělaly vzduchové bubliny.

Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
 
Recept zaslala p. Lenka. Tímto jí děkuji za receptíky a posílám knihu Zlatá jehla aneb Dobrodružství mezi světy
 
 
 
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

nadpis

(Pepa, 9. 3. 2013 14:48)

Ahoj, nasel jsemm na netu super stranky s automaty zdarma a jeste ke vsemu pekne sexy babou tam :D mrknete na www.ZdarmaAutomaty.cz a zahrajte si :)

nadpis

(Sandra, 25. 2. 2013 17:08)

Ahoj, letos koluje po internetu a mezi lidma nová forma přivýdělku, ideální na zimu, když je večer hodinka dvě času :) Sama si takto vydělávám už od ledna a fakt mě to nadchlo! Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak se mi hodí každá snadno vydělaná kacka :) Kdyžtak mrkněte na www.Cervena-Cerna.cz

Nesmysl

(Lenča, 30. 3. 2012 20:10)

Proboha jak jste tohle mohla upéct ? Není možné z 1,5 kg mouky, 1 žloutku , 1/2 hery a 1/2 hrnku mléka udělat těsto ! Jak jste to mohla vymyslet ? Příšerné ! Škoda surovin, kkteré jsem do tohoto receptu dala !

tak pěkně děkuju

(Mirka, 22. 1. 2011 15:34)

Tak teda gratuluju k Vašemu pekařsekému či kouzelnickému umění. Já jsem z toho 1,5 kg mouky udělala pouze posýpku a ať jsem se snažila jak chtěla, tak jsem všeho ostatního musela přidat skoro jednou tolik, aby to šlo nějak vyválet. A tvarohu tam je málo, přidejte taky jednou tolik, nebo to radši nepečte. Kdyby to vyšlo jak jsem si myslela, tak by to zřejmě chutnalo dobře, takto jsem to šupla slepicím. Ty se poměli, aspoň budou hezká vajíčka :-)

Pro evu

(Marie, 4. 12. 2009 23:10)

Ne není, recept jsem zkoušela, ale těsto je to něco jako linecké. Takže bez obav. Taky záleží na mouce jak moc obsahuje vlhkosti, pokud je moc "sucháů můžete přidat trošku mléka navíc.

mouka

(eva, 4. 12. 2009 19:59)

opravdu tám má být 1,5 kg mouky?není to moc?

To dnes vyzkouším

(Lucka, 15. 9. 2008 15:21)

a dám do toho švestky.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×