Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radůzy citrónový dezert

12. 5. 2010

Obrazek

Těsto:
3 vejce
1 vanilkový cukr
10 dkg polohrubé mouky
9 dkg pískového cukru
1 lžička prášku do pečiva
 
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a zlehka zamícháme.
 
Natřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180° cca 10 minut.
Po upečení přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
 
Krém 1:
4 citrónové jogurty – Activia
1 želatinový ztužovat za studena Dr. Oetker
100ml vody
 
Ztužovač připravíme podle návodu a přidáme do jogurtu. Zamícháme a dáme do lednice na 10 minut ztuhnout. (Krém je řídký.)

Obrazek

 
Krém 2:
2 pomazánkové másla bez příchuti
2 smetany ke šlehání Rama Cremefine
moučkový cukr podle chuti
 
Šlehačku vyšleháme dotuha. Mezi tím si v míse utřeme pomazánkové máslo s cukrem. Když máme šlehačku ušlehanou, odebereme 1/3 a lehce jí vmícháme do pomazánkového másla. Tuto směs pak dáme do šlehače k ušlehané šlehačce a ještě půl minuty šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém.
 
Na dokončení:
dětské piškoty
jahodový džem
tenké plátky citrónu
čokoládu na vaření
meduňkové lístky
 
Vychladlý plát pomažeme jahodovým džemem a poklademe piškoty. Na piškoty navrstvíme citrónový krém a dáme ještě na 10 minut do lednice ztuhnout. Nakonec pomažeme druhým krémem, uhladíme a necháme do druhého dne v lednici odležet.
 
Druhý den krájíme na kostky, zdobíme plátkem citrónu, meduňkovým lístečkem a čokoládovými ozdobami, které si připravíme tak, že rozehřejeme čokoládu na vaření a pomocí sáčku s malou dírkou stříkáme různé tvary podle vlastní fantazie na pečící papír. Po ztuhnutí ozdoby opatrně sloupneme.
 
Dobrou chuť ;o)

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 
Autor: Radka Znorová
Foto: Radka Znorová
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

řezy

(Silvie , 10. 5. 2015 7:59)

Děkuji za perfekktni recept, po menši upravě budu dělat na svatebni stůl :D

řezy

(Jahoda, 29. 10. 2011 21:44)

Radúzo, pekla jsem Tvoje řezy a jsou výborné. Dlouho jsem se na ně chystala, bála se, že se nepovedou, ale myslím, že se podařily. Citronovou activii jsem nesehnala, tak jsem nahradila hustým jogurtem, cukrem a citron.šťávou. Nahoru jsem dala jen šlehačku+ztužovač. Chuťově jsou na 1*
Mám prosbu, zda bych je mohla prezentovat na www.toprecepty.cz, kde dávám recepty, samozřejmě s odkazem na Tebe.
Díky za odpověď, jahoda

Re: řezy

(Radůza, 29. 10. 2011 22:14)

Děkuji za zprávičku .-) Určitě zkus i sehnat tu citronovou activii je to výborné!!! Ohledně tvého dotazu, pokud bude u článku zveřejněno, že recept je převzat z www.raduzyrecepty.com nemám s tím žádný problém :-)

moc dobrý :-D

(Nina, 21. 5. 2009 14:49)

Tento dezertík je opravdu moc dobrý, slupnul se hned, ikdyž jsem měla podobnou zkušenost co se týče pomazánkového másla- působil slaně, ale na druhý pokus s jiným typem byl supr. Rozhodně doporučuji :-D. Celkově je tady kopa supr receptíků, zítra se chystám na dort s pavoučkem :-D.

odpověď

(Eva, 15. 5. 2009 14:38)

Dala jsem asi 3 lžíce cukru moučka,možná to bylo moc,ale i přes to už není,snědl se celý, dala jsem na něj ještě zakysanou smetanu a bylo to fajn,asi opravdu noc cukru a ta smetana to vyrovnala. o výkendu se chystám upéct nějaký chleba, tak potom napíšu, Eva a přeji pěkné vaření.

RE: Eva

(Radůza, 13. 5. 2009 22:00)

Krém má takovou zajímavou chuť, ale slaný není. Kolik jste dala na tuto dávku cukru? Já poprvé dělala úplně z obyčejného pom. másla.

poraď te

(Eva, 13. 5. 2009 20:20)

Zkusila jsem, vypadalo to skvěle, ale ten vrchní krém byl slaný, i když jsem koupila pom. máslo bez příchutě.Nevím jestli to nebylo třeba značkou másla, poraďte,ráda udělám ještě jeden pokus. Dík Eva, jinak recepty jsou fajn.

Krááásne

(Lucia, 10. 2. 2009 15:38)

Nerobila som ho ale vyzerá nádherne. Podobny recept mám ale varí sa puding a do teplého sa dá kys.smotana. Na vrch šlahačka

hhhhhhhh

(hhhh, 6. 2. 2009 16:08)

hhhh.hoj mas dobry recepty tento sme dělali vypadá hezky a chutná dobře zkus taky místo citronu limetu vypadá hezky

super recepty

(misa, 1. 10. 2008 10:19)

ahojky raduzo nemáš i nějaký recepty na vánoční cukroví? pošli je kdyžtak na můj meil MISKAAA8@seznam.cz. díky predem

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×