Jdi na obsah Jdi na menu
 


Müsli řezy

27. 2. 2009

 

Těsto:
40 dkg hladké mouky
15 dkg moučkového cukru – dávám klidně i krupici
20 dkg tuku – Hera, máslo co kdo radši
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
 
Všechny suroviny zpracovat na vále v těsto, poté rukama rozprostřít na vymazaný plech včetně okrajů. (Nezkoušejte váleček – nejde to – těsto se jakoby láme, trhá.) Nakonec navrstvit nádivku a dát péci. Při 170°C přibližně 40 minut.
 
Nádivka:
Množství je jen přibližné, záleží co kdo má rád, kolik různých ingrediencí použijete a jak chcete mít vysoký řez.
 
Hrst ovesných a hrst žitných vloček – nebo jaké chcete – celkem tedy asi 150 gramů – nasucho opražit na pánvi (dělávám v době rozprostírání těsta, časově to vychází tak akorát)
 
Pak přidám rozpuštěné 2 lžíce másla a 2 lžíce medu.
A k této "matlanici" přidejte cokoli, co máte rádi – hrst rozinek, sušených švestek, meruněk, ananas, (jablka a citrusy se mi chuťově moc neosvědčily) semínka slunečnice, sezam, len, dýně, nahrubo posekané vlašské ořechy (mandle ani lískové ořechy jsem nezkoušela)
 
Vše výše uvedené v sušeném stavu. Už teď lze dát na těsto a péci, chuťově je to výborné, ale dost drobivé, proto po vypnutí pánve přidávám čerstvý rozmačkaný banán. Buď menší, nebo půlku většího. Banánu stačí málo, není tam pro chuť. Alespoň mně osobně tam chuťově moc nejde. Odzkoušejte, uvidíte.
 
Že je upečeno poznáte jednak podle barvy těsta a jednak že nádivka zezlátne a hodně zavoní.
 
Dobrou chuť a přání pěkného dne
 
Milada Raiminiusová
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×