Jdi na obsah Jdi na menu
 


BeBe dezert od Bety

30. 12. 2006

Obrazek

Co potřebujeme:

 

 

 

2 balíčky BE BE sušenek, nejlepší je koupit jedny tmavé a jedny světlé, ale nemusí to tak být, jen to lépe vypadá po nakrájení

 

150 g moučkového cukru

 

250 g másla

 

500 g netučného tvarohu baleného do kostek, ne vaničky!!

 

libovolné ovoce, je možné i ovoce z kompotu, které ale dáme dobře okapat

 

trošku rumu nebo jiného likéru – nepovinně!

 

čokoládu na polevu

 

alobal na zabalení

 

 

 

Postup:

 

Utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh a nepovinně trošku rumu, nebo jiného likéru. Je lepší hmotu šlehat šlehačem, hmota je trošku tuhá. Já osobně jsem to nikdy nemíchala rukou, ale jistě je to s troškou námahy taky možné.

 

 

Obrazek

 

 

Na pracovní ploše rozprostřeme alobal, na který ukládáme BE BE sušenky tak, že vytvoříme 3 řady po 7 kusech sušenek, střídáme vždy jednu tmavou a jednu světlou jako na šachovnici.

 

Na tyto tři řady sušenek rozprostřeme polovinu umíchané hmoty.

 

 

Nezalekneme se toho, že hmota je tuhá a sušenky se po alobalu pohybují, přidržíme si vždy 2 u sebe jako na obrázku a natíráme, sušenky se tou vrstvou náplně spojí.

 

 

Obrazek

 

 

Na tuto náplň ukládáme zase sušenky, tentokrát opačně – tmavou na světlou atd.

 

 

Obrazek

 

 

Natřeme druhou vrstvou náplně – tentokrát už se nepohybují a natírá se nám dobře.

 

 

Obrazek

 

 

Na prostřední řadu položíme ovoce podle vlastního výběru – nedáváme ho příliš mnoho, střecha by se nám nahoře nezavřela, ale kdyby se to stalo, tak žádná katastrofa, i tak bude vypadat hezky a chutnat dobře.

 

 

Obrazek

 

 

Pomocí alobalu přiklopíme delší strany k sobě tak, že se sušenky spojí do střechy. Na délku bude měřit cca 40cm, to je na jeden plech.

 

 

Obrazek

 

 

Zabalíme a na plechu uložíme do chladna, necháme odpočívat, nejlépe přes noc, aby sušenky pěkně nasákly.

 

 

Nakonec polijeme čokoládou, necháme ztuhnout a krájíme – nejlépe nožem namočeným v horké vodě, pak bude řez pěkně hladký.

 

 

Obrazek

 

 

Tento recept poslala Bety a tímto jí děkuji!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

strecha

(merlen, 4. 3. 2010 10:01)

Tento recept je opravdu dobry,ja tam davam kremovou napln od Dr.Oetkera(vajecny konak),kdyz skladam prvni vrstvu susenek tak je pokapu mlekem potom lid drzi na miste a potru je jen tenkou vrstvou kremu na ktery pokladam dalsi vrstvu susenek ALE NE NA SEBE kdyz budete skladat jako cihlu lisp se to bude dvat k sobe a hlavne to bude vypadat lip!Po slozeni strechy potreme trosku kremem protoze nam tim padem vyleze ven dame do lednice na chvilku a po stuhnuti polejeme cok.polevou lip se stim pracuje kdyz to nema pokojovou teplotu.

Mňam

(Jess, 22. 3. 2009 10:46)

Tento recepr dělám též,ale znám ho jako střechu z bebe.Doprostřed dávám banán a nedávám uplně celé máslo ať to není moc máslové.a dochucuji rumem...Ale ne moc:-) na ZÁVĚR CELOU STŘECHU POTŘU ČOKOLÁDOU.nEZNÁM SNAD NIKOHO KOMU BY NECHUTNAla.Mějte se..páp

diiik

(Honza, 7. 10. 2008 21:17)

děkuji za recept je to fakt dobre :D cele rodine to chutnalo diiiik !!!

Dobrota

(Pavlína, 27. 2. 2008 11:13)

Tento recept znám je střecha je výborná mohu jen doporučit určitě vyzkoušejte :)

Střecha

(Dana z jihu Moravy, 28. 5. 2007 14:44)

Také dělám, všem chutná, recept rozdávám na všechny strany. Trošku jsem si ale pozměnila krém - 1 tvaroh, 1 zakysaná smetana, půl másla, cukr dle chuti, kapku rumu. Vyzkoušela jsem plněné banánem, jahodami i ananasem, banán byl nejméně výrazný, trošku jsem ho pocintala višňovou marmeládou. A ještě jsem pozměnila - prvně dávám vrstvu bílých sušenek, pak vrstvu tmavých, pak nakrájené to vypadá pěkněji na oko. Určitě vyzkoušejte.

Jen tak=)

(Daniela Mizerovská, 7. 3. 2007 22:20)

Moc vám děkuji za tento recept zítra máme ve škole vaření a tento recept je můj zachránce doufám že se mi povede!!! Ale vypadá to velici slibně!!!=)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×