Jdi na obsah Jdi na menu
 


BANÁNOVÉ ŘEZY

25. 8. 2008

 

Suroviny:

Těsto:

420 g hladké mouky
140 g tuku (Hera)
150 g moučkového cukru
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíce tekutého medu

Náplň:
250 g másla
1 plechovka sladkého kondenzovaného mléka
3 rozmačkané banány

Poleva:
100 g čokolády na vaření
1 lžička tuku (Iva, máslo)

cukrářské piškoty
rum


Postup:
Všechny uvedené suroviny na těsto dobře rukama propracujeme a vyválíme z něj dvě placky velikosti plechu. Plech si vytřeme tukem. Vyválenou placku na něj přeneseme, přizpůsobíme její velikost a dáme upéct do trouby předehřáté na 200 stupňů.
 
Suroviny na náplň dáme do šlehače (máslo by mělo být změklé a pokrájené na kousky) a šleháme, dokud není náplň hladká.
 
Asi dvě třetiny náplně natřeme na spodní plát těsta, zatlačíme do ní cukrářské piškoty pokapané rumem a zakryjeme zbytkem náplně. Potom přiložíme druhý plát, moučník zatížíme například prkénkem a necháme v chladu do druhého dne.
 
Suroviny na čokoládovou polevu zahříváme nad párou (čokoládu si předem nalámeme na kostičky) a občas zamícháme. Jakmile se vytvoří hustá poleva, potřeme jí povrch banánových řezů.
 
Před podáváním krájíme moučník na kostky či jiné tvary a pro slavnostní příležitosti zdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem.
 
Recept zaslala paní Lenka
 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Milada

(Radůza, 7. 3. 2009 9:50)

Já se obávám, že v ničem ;o( Je to prakticky linecké těsto a já také vymazávám máslem. POkud jste tedy použila klasické máslo, a né jeho náhražky, nemělo by se to připéct.

Prosím o radu

(Milada, 6. 3. 2009 14:05)

Dobrý den,
dnes jsem tento moučník dělala. Vynikající. Velmi mi zachutnal. Bohužel se jej nepodařilo udělat přesně podle receptu, protože z máslem vymazaného pekáčku nejde vyklopit. Takže jsem placku musela rozdrtit a na krém ji nasypat rozdrolenou.
Dobře, pečící papír snad závadu odstraní, ale i tak... v čem dělám chybu?
Děkuji za rady.
Milada

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×