Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zamilovaný dort

19. 12. 2006
Těsto:
3 vejce
120 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1/2 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
asi 5 banánů
2 PL citrónové kůry
Šlehačková náplň:
500 ml smetany na šlehání
2 bal Smeta-fixu Dr.Oetker (ztužovač šlehačky)
Čokoládová náplň:
100 g mléčné čokolády
100 g hořké čokolády
250 ml smetany na šlehání
150 g měkkého másla
Na ozdobu:
12-16 čokoládových srdíček (Milka)
2 PL strouhané čokolády

1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme sníh, postupně přidáme moučkový cukr a opět šleháme do tuha. Do sněhu přidáme žloutky a znovu šleháme do tuha. Nakonec zlehka vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Těsto vylijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170 °C po dobu asi 20 minut.

2. Po upečení stáhneme z korpusu papír, přendáme ho na servírovací talíř a necháme ho vychladnout. Kolem korpusu upevníme okraj dortové formy. Na korpus vyskládáme banány (12-16 koleček si ponecháme stranou na zdobení) pokapané citrónovou šťávou.

3. Čokoládová náplň: Obě čokolády nalámeme na menší kousky a na mírném ohni je rozpustíme ve smetaně. Směs necháme vychladnout při pokojové teplotě. Máslo utřeme do pěny a po lžících k němu přidáváme vychladlou čokoládovou směs. Šleháme dokud se náplň nespojí.

4. Šlehačková náplň: Smetanu ušleháme společně se Smeta-fixem.

5. Na banány na korpusu navrstvíme nejprve šlehačkovou náplň (část odebereme do zdobícího sáčku na dozdobení) a rovnoměrně ji rozetřeme. Pak na dort navrstvíme čokoládovou náplň a její povrch uhladíme.

6. Na dort nastříkáme z odebrané šlehačky hrudky, do kterých zapíchneme kolečko banánu a čokoládové srdíčko. Nakonec dort posypeme strouhanou čokoládou. Dort dáme do lednice na min. 3 hodiny.

Převzato z www.oetker.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dort

(annakaramantzani, 28. 10. 2011 12:23)

dort

Zamilovaný dort

(kelucovan@stasis.cz,pihovaz@stasis.cz, 11. 9. 2007 7:24)

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×