Jdi na obsah Jdi na menu
 


TVAROHOVÝ BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

6. 3. 2007
Obrazek

Suroviny:

200 g polohr. mouky, 1 prášek do pečiva, 200 g hery, 170 g moučkového cukru, 4 vejce, 250 g měkkého tvarohu, 100 g rozinek, 100 g vlašských ořechů, 2 lžíce rumu


Postup:
Heru utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme tvaroh, rozinky, rozkrájené vlašské ořechy, rum a promícháme. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy (srnčí hřbet nebo dortová rozepínací forma) a pečeme asi 45 min.

Tento recept mi spolu s ostatními přišel mailem.
Autor je mi bohužel neznámý.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RE: Bajka

(Radůza, 16. 3. 2007 22:51)

Co se týká obrázku, ten je pouze inspirativní. Není v mých silách dávat ke každému receptu aktuální foto. Co se týká receptu, hned jak budu mít chvíli opravím.

Maslo maslo maslo

(Sup, 16. 3. 2007 21:26)

Maslo = Hera. Ked autor receptu hovori "Máslo utřeme s cukrem a žloutky", tak tym mysli tu heru. No Neeeee ??? :-)))))

kde sa stratila hera a rum?

(Bajka, 16. 3. 2007 21:20)

Dnes som tuto dobrotu piekla, ale nevedela som co s herou(tak som nou vymastila formu). Rum som supla intuitivne do cesta a po dopeceni som utekala do obchodu pre cokoladu, ktora je na obrazku spolu s kokosom, ale v recepte sa nespomina.
Chutilo vyborne, ale v tomto recepte by sa mohli vychytat muchy.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×