Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvový dort s medvídky Pedro Tutti Frutti

Těsto:

3 vejce
180g třtinového cukru
1 lžička javorového sirupu
240g polohrubé mouky
1,5 rovné lžičky kypřící sody
1,5 rovné lžičky prášku do pečiva
1 vrchovatá lžička skořice
200 ml oleje
7 mrkví, nastrouhaných nahrubo
špetka soli

Krém:

600g smetanového termizovaného sýru typu lučina
120g másla
160g moučkového cukru (nebo podle chuti)
1 lžička javorového sirupu
trocha citronové šťávy
3 různé potravinářské barvy
2 balení Pedro Tutti Frutti medvídků

Předehřejte si troubu na 180 ́C. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny  suché  přísady  (mouku,  sodu,  kypřící prášek,  sůl,  skořici)  a  přidejte k vaječné směsi. Pak postupně zašlehejte i olej a nakonec vmíchejte mrkev. Nalijte do formy a pečte přibližně hodinu (otestujte špejlí). Nechte vychladnout ve formě.

Na krém si včas vyndejte máslo z lednice, aby pěkně povolilo. Vyšlehejte ho s cukrem, sirupem a lučinou dohladka. Citronovou šťávou dolaďte chuť. Rozdělte krém  do čtyř  misek  v poměru 2:1:1:1.  Misku s dvojnásobně větším množstvím krému, než mají ostatní tři, dejte stranou - ta zůstane bezbarvá a bude sloužit k potření vrchní části dortu a boků. Zbylý krém v jednotlivých miskách postupně obarvěte třemi různými potravinářskými barvami.

Vychladlý korpus třikrát podélně rozřízněte.  Jednotlivá patra namažte barevnými krémy, a poté celý dort z venku bezbarvým krémem. Ozdobte medvídky Pedro Tutti  Frutti  podle vaší fantazie. Nechte vychladit v ledničce, ideálně přes noc. Množství je určeno pro formu o průměru 18 cm.

 

2.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×