Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečný dort s trubičkami

19. 12. 2006
Korpus:
120 g piškotů (1 malé balení)
100 g másla
 
Náplň:
32 zmrzlinových trubiček (2 bal) – rozpůlit na 64 krátkých
3 bal Želatiny čiré Dr.Oetker
1 1/4 l jablečného džusu (z toho 0,5 l na namočení želatiny)
1 PL citrónové šťávy
400 – 500 ml šlehačky
2 bal Vanilinového cukru Dr.Oetker
50 g cukru
 
Na ozdobu:
1 jablko
trochu citronové šťávy
lístky máty
 

1. Piškoty rozdrtíme válečkem a dobře smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme do vymazané dortové formy (průměr 26 cm) a umačkáme lžící do hladka.

2. Želatinu necháme nabobtnat v 0,5 l jablečného džusu 10 min a pak zahřejeme podle návodu. Rozehřátou želatinu vmícháme do zbylého džusu smíchaného s citrónovou šťávou (zvolíme velkou mísu) a necháme vychladnout cca 15 min. Šlehačku vyšleháme s cukrem a vanil. cukrem (nemusí být zcela tuhá). Vyšlehanou šlehačku dobře vmícháme ruční metlou do vychladlé jablečné směsi. Pak necháme směs v míse, dokud nezačne tuhnout - občas promícháme, aby hmota tuhla rovnoměrně (nejen na povrchu). Pozor - tuhne dlouho z důvodu velkého množství hmoty. Tuhnoucí fáze trvá cca 1 hodinu při pokojové teplotě. Pokud chceme tuhnutí urychlit v lednici, nezopomínáme promíchávat častěji.

3. Již tuhnoucí hmotu (ne zcela řídkou) nalijeme do formy na piškotový korpus a podél stran kolmo ke dnu formy napícháme přepůlené (zkrácené) zmrzlinové trubičky těsně vedle sebe - dáváme při tom pozor, aby trubičky nepadaly. Dort dáme tuhnout na min. 3 hodiny do lednice.

4. Okraj formy opatrně uvolníme nožem a dort přendáme na servírovací talíř. Oloupané jablko nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou sťávou a ozdobíme jím dort. Dekorujeme lístky máty.

TIP: Pokud děláte dort v menší formě - prům. 20 cm - trubičky nepůlíme (ponecháme je dlouhé, aby se zvýšil okraj na náplň). V takovém případě potřebujeme 48 zmrzlinových trubiček.

Převzato z www.oetker.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×