Jdi na obsah Jdi na menu
 


Panna cotta

Tento recept jsem poprvé viděla u Moniky Brýdové, na jejich stránkách. Nedalo mi to, vyzkoušela jsem a musím se prostě o tento recept podělit dále. Vyzkoušela jsem jak s vanilkou, tak bez vanilky a musím říci, že mi chutnaly varianty obě. Určitě vyzkoušejte! J

Na 2-3 ks - doporučuji dělat alespoň z dvojité dávky, jedna vám stačit nebude J
Suroviny:
1 smetana na šlehání 33%
1 lžíce cukru
2 plátky želatiny
vanilkový lusk

Postup:
Želatinu namočíme do studené vody a necháme pár minut nabobtnat. Mezi tím si smetanu vlijeme do hrnce a spolu s cukrem a vanilkou zahříváme. Jakmile se nám smetana začne skoro vařit, stáhneme z ohně a vložíme nabobtnalé plátky želatiny. Ty se ve vteřině rozpustí.
Takto připravenou směs vlijeme do formiček, necháme vychladnout a poté dáme ztuhnout do lednice. Monika radí nechat v lednici 6 hodin, to u nás bohužel nebylo možné, :-D ale i tak se po pár hodinách panna cotta v pořádku vyklopila. Dávala jsem ji ztuhnout do silikonových formiček na muffiny. Bylo jich 6 u sebe, tak jsem je „obětovala“ a nůžkami rozstříhala, aby se panna cotta mohla vyklápět jedna po druhé.

20130928_150913x.jpg

Před vyklopením jsem ji po kraji obřízla nahřátým nožem v teplé vodě a nakonec samotnou formičku do horké vody na chvíli ponořila. Poté krásně vyklouzla na talíř.
Zdobila jsem rozmačkanými jahodami, ale můžete použít vše, co máte rádi. Příště vyzkouším maliny….Mňam!!!! J

 

20130929_180205dd.jpg

Dobrou chuť přeje Radůza
Foto: Radka Znorová
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×