Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dunajské vlny

11. 7. 2007

Obrazek

Ingredience:
250 g cukru, 5 vajec, 1/8 l mléka, 1 Hera, 450 g hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, meruňkový kompot

Krém:
1/2 l mléka, 1 a 1/2 balíčku vanilkového pudinku, 1 máslo, 5 lžic cukru
 

Postup:
Rozpustíme Heru a pak z ní a ostatních ingrediencí vypracujeme těsto. To nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě poklademe kopečky z půlených meruněk a upečeme. Mezitím si uvaříme pudink z mléka a prášku a zvlášť utřeme máslo s cukrem. Tuto směs později vmícháme do vychlazeného pudinku. Vychlazený korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a podle fantazie dozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.

 

Autor receptu: www.mamincinyrecepty.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dunajské vlny

(Ajule, 11. 10. 2007 12:13)

Také ráda a s oblibou dělám dunajské vlny.Ale těsto si rozdělím na dvě poloviny a jednu nechám světlou,na ní pokladu meruňky,druhou obarvím kakaem a naliju na meruňky a upeču.Pak už postupuji stejně.

RE:Zdena

(Radůza, 27. 8. 2007 14:41)

Samozřejmě kakao vynechat můžeš ;o) Ale prostě už to nebudou Dunajské vlny ;o) Každopádně chutnat to bude i tak výtečně.

Dunajské vlny

(zdena, 27. 8. 2007 12:05)

Radůzo prosím pěkně mám dotaz, nemám ráda moc kakaové těsto a ptám se tě mohla bych vynechat v tomto těstě kakao nevíš? díky za odpověd měj se hezky zdena.

 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×