Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zábradlí v Praze ovinul ostnatý drát

2. 2. 2012

nepojmenovany-1.jpgŠvandovo divadlo, divadlo Palace, Ústřední městská knihovna nebo Fakulta sociálních věd Karlovy univerzity. Na těchto místech „zdobí“ zábradlí ostnatý drát.

Pokud se ale chytíte, bolet vás to nebude. Jde o kampaň na podporu lidí s tzv. nemocí motýlích křídel. Umělohmotný drát na zábradlí vybraných míst v Praze má ukázat, jaký je život s touto nemocí, kdy každý, i nepatrný, dotek bolí a zraňuje.
nepojmenovany-2.jpgLidé, kteří trpí nemocí motýlích křídel, pociťují každý dotyk jako obrovské utrpení. I oblečení nebo obuv jim rozedírá kůži a způsobuje bolestivé puchýře. Dotknout se jakékoliv věci je pro ně jako sáhnout na ostnatý drát. Ačkoli lidí s touto nemocí je v České republice jen kolem stovky, jejich život je velmi náročný a nelze je přehlížet. Pomoci se jim snaží občanské sdružení Debra.
Podpořit jej lze koupí diáře s dvanácti českými osobnostmi, který bude v prodeji od 30. ledna podobu jednoho týdne v OD Kotva, na www.debra.cz nebo formou DMS ve tvaru DMS DEBRA na telefonní číslo 87 777.
Informace o projektu www.12plus12.cz
Informace o DebRA ČR www.debra.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×