Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÍTEJTE V TEMNÉM SVĚTĚ DETEKTIVA MUNCHA!

v-lese-visi-andel.jpg

Nakladatelství Plus vydává detektivní román vycházející hvězdy skandinávské krimi.  Norský bestseller V lese visí anděl od Samuela Bjørka byl prodán již do více než dvaceti pěti zemí světa a sklízí nadšené recenze i ohlasy čtenářů. O chytře vystavěném příběhu plném napětí, šokujících zvratů a odhalení zahraniční recenzenti hovoří jako o thrilleru roku.

Norskem otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuji sama“ na krku. Policejní detektiv Holger Munch se chystá do důchodu, v němž si chce užít vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Teď se ale musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se jim Norsko zbavit strachu, že se v lese objeví další malý anděl?

Samuel Bjørk píše hry, texty písní a novely, román V lese visí anděl je jeho prvním thrillerem. Na čtenáře v něm čekají s naprostou bravurou smíchané detektivní ingredience: napínavá zápletku, jež v sobě skrývá hrůzné tajemství, uvěřitelné a poutavé postavy i působivé vystižení míst, na nichž se příběh odehrává.

V Norsku se románu Samuela Bjørka dostalo nadšenému přijetí, v Německu se román V lese visí anděl několik týdnů držel v čele žebříčku bestsellerů deníku Der Spiegel. Holandské vydání bylo vyprodáno již v předprodeji.

 „Má-li tohle být autorův debut, je to nevídaná literární senzace. I ostřílení autoři s dlouholetou zkušeností jen zřídkakdy dokážou vymyslet tak rafinovanou zápletku a podat ji s takovou plynulostí, oproštěnou od veškerých klišé, jako to předvádí Bjørk. Dej si pozor, Jo Nesbø!“ píše norský deník Bergens Tidende.

 

Nakladatelství PLUS se zaměřuje na kvalitní literaturu různých žánrů. Významná díla světové literatury přináší v edicích Pestrá řada soudobé prózy, klasická díla z žánru strašidelné povídky nabízí v edici Pandaemonium. Vydává také českou prózu (Jaroslav Žák, Ondřej Neff, Jiří W. Procházka) a věnuje se i komiksům (Snoopy, Marzi, Korektor). Mezi vydávané autory patří spisovatelská esa jako J. K. Rowlingová, Dave Eggers, Martin Amis, Henry James nebo H. P. Lovecraft.

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×