Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve Vysokých Tatrách otevřeli jednu z nejatraktivnějších sjezdovek

12. 2. 2015

vysoke-tatry.jpg

Plánujete-li výlet do slovenských Tater, nenechte si ujít parádní svah z nejvýše položené černé sjezdovky z Lomnického sedla v Tatranské Lomnici. Všem lyžařům je k dispozici od poloviny ledna. Nejatraktivnější sjezdovka startuje ve výšce 2 190 metrů nad mořem, je dlouhá 1 240 metrů a vede na Skalnaté pleso.

Lyžařská trať z Lomnického sedla na Skalnaté pleso a odtud dále po červených sjezdovkách ze Skalnatého plesa až do Tatranské Lomnice má 5,5 kilometru a je nejdelší tatranskou sjezdovkou s celkovým převýšením 1 300 metrů. Průměrný sklon sjezdovky v Lomnickém sedle je téměř 47 %. Spuštění sjezdovky závisí na povětrnostních podmínkám, protože je odkázano jen na přírodní sníh. V současnosti je v Lomnickém sedle přes metr přírodního sněhu. Převýšení černé sjezdovky je 439 metrů. Svah se upravuje denně rolbou a je sondovaný a monitorovaný Horskou záchrannou službou, která určuje, zda je možné v Lomnickém sedle lyžovat nebo zda je nutné ji uzavřít kvůli zvýšenému riziku pádu laviny. Zkušení lyžaři si užijí i tzv. Francouzskou muldu, která je jednou z variant sjíždění tohoto svahu. Francouzská mulda je jihozápadní částí Lomnického sedla. Náročná trať freeridového typu má délku 1 380 metrů a převýšení 408 metrů. Momentálně je na ní asi metr a půl přírodního sněhu. Zprovozněním Lomnického sedla nabízí nyní středisko v Tatranské Lomnici 12 kilometrů sjezdových tratí a skvělé lyžařské podmínky. Na sjezdovkách je nyní 70 až 140 centimetrů sněhu.

vysoke-tatry-1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×