Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve Fragmentu dnes vychází e-kniha s pořadovým číslem 100! Jsou jí Zápisky z cest Václava Klause.

9. 8. 2012

1.jpg

Před půldruhým rokem se Nakladatelství Fragment stalo jedním z prvních poskytovatelů elektronických verzí tištěných knih. Dnes vychází e-kniha s pořadovým číslem 100 – nejúspěšnější novinka roku 2010 Václav Klaus – Zápisky z cest.
Nakladatelství Fragment, které patří mezi deset největších nakladatelů na českém knižním trhu, se od konce roku 2010 zařadilo také mezi první poskytovatele knih v elektronické podobě. V současné době nabízí širokou škálu e-knih zastupujících beletrii pro děti a mládež, beletrii pro dospělé a učebnice.
E-knihy jsou k dispozici ve čtyřech formátech – PDF, EPUB, MOBI a Wooky. První z nich, PDF, zachovává rozložení stran původní tištěné předlohy a je určený především k použití na stolním počítači či notebooku. Formáty EPUB, MOBI a Wooky nezachovají původní vzhled, ale dovolí upravovat velikost textu dle momentální potřeby. Jsou určeny především pro čtečky.
Oproti klasické tištěné knize nabízí e-kniha několik výhod. Největšími z nich jsou bezesporu ušetřený prostor, levnější pořizovací náklady, možnost libovolně listovat v textu a upravovat si jeho velikost, snadná a rychlá dostupnost na internetu. E-knihy jsou k zakoupení pohodlně na webech našich specializovaných partnerů (spolupracujeme s portály eReading.cz, Palmknihy.cz, Rajknih.cz a Martinus.cz). Při použití některého z online způsobů platby můžete mít knihu do několika vteřin k dispozici.
2.jpgDobrou zprávou pro netrpělivé čtenáře e-knih je zcela určitě zkracující se doba mezi vydáním tištěné a elektronické verze novinek. Zatímco doposud byla prodleva zpravidla šest a více měsíců, vydání elektronické verze světového bestselleru Inheritance tuto dobu zkrátilo na tři měsíce. Do budoucna by se tato lhůta měla ještě snížit.
Mimo zmiňovaných Zápisků z cest byly v nedávné době uvedeny také další novinky: prvotina českého showmana Rudy z Ostravy BESCELER!!! a druhý díl z oblíbené upírské série Upíří deníky – Stefanovy deníky: Chuť krve.
A na co se mohou čtenáři e-knih těšit v nejbližší době? 
V následujících měsících budou jako e-knihy uvedeny další díly série Upíří deníky a Stefanovy deníky, titul Útok z PODZEMÍ a třetí díl edice Krásní mrtví – Summer.
Kompletní nabídku našich knih v elektronické podobě naleznete na www.fragment.cz !
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2 000 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 20 mil. kusů výtisků. V roce 2011 Nakladatelství Fragment vydalo 179 knižních novinek a podobně tomu bude i v letošním roce. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2011 bylo uskutečněno celkem 437 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2011 představil stále rostoucí slovenský Fragment 119 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×