Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teprve laserem asistovaná liposukce si poradí i „povislou“ kůží

pred_po_podbradek.jpg

Plastičtí chirurgové dokáží svým klientům nabídnout zase o trochu více. A to díky speciálnímu laserovému přístroji, který výrazně vylepší celkový estetický efekt po odsátí tuku. Při klasické liposukci se totiž pacienti sice zbaví nadbytečných tukových zásob, ovšem kůže v některých případech zůstává volná a nerovná. A to především u pacientů ve středním věku či u těch, kteří mají vrozený nedostatek elasticity tkání. Nově dokáží lékaři pomocí laserového paprsku fixovat kůži i podkoží ke spodním vrstvám, díky čemuž zůstává pokožka mnohem více vypnutá a nehrozí nerovnosti. Tuto liposukci s asistencí laseru, zvanou SlimLipo nabízí lékaři kliniky plastické chirurgie Perfect Clinic nově od letošního října.
Liposukci s využitím laseru lze použít u všech oblastí těla, tak jako při klasické liposukci. Ovšem vůbec nejefektnější je právě v partiích, kde je kůže již svým charakterem málo elastická. Tedy v podbradku, na zadních plochách paží, na břiše či na vnitřních plochách stehen.
A lze tedy říci, že díky asistenci laseru bude nově liposukce vhodná také pro ženy a muže ve středním věku, tedy řekněme mezi 40 a 50 lety? „Stejně jako u klasické liposukce, čím je pacient mladší, tím je efekt liposukce jako takové větší. Ale díky laseru dochází k retrakci (stažení, vyhlazení) kůže a podkoží i u starších pacientů, kde již kůže není tak elastická. Tím pádem lze i jim tento zákrok v některých případech doporučit,“ konstatuje plastický chirurg z týmu Kufa – Pros, Jiří Ferra. Zároveň však, coby specialista, zdůrazňuje, že vše je samozřejmě nutné posuzovat individuálně.
 
Jak to funguje
Laserem asistovaná liposukce se od té klasické příliš neliší, jen pro část úkonu lékaři využívají speciální laserový přístroj. Každopádně i tento zákrok probíhá v lokální anestézii a s vlivem tumescentního roztoku. Tím lékaři napustí celou oblast těla určenou pro odsátí. Tumescentní roztok jednak způsobuje znecitlivění tkání, ale také rozvolnění tukových buněk. Poté lékaři ošetří celou oblast laserovou kanylou, což je asi 2 mm silné vlákno. „Laserový paprsek vlastně pracuje se dvěma vlnovými délkami polarizovaného světla, a zatímco jedna rozpouští tuk, druhá způsobuje retrakci. Následně odsáváme již zkapalněný tuk jemnou kanylou,“ popisuje Jiří Ferra.
Obecně lze říci, že liposukce s využitím laseru je šetrnější ke tkáním. Po zákroku dostane pacientka či pacient elastický návlek, který nosí 14 dní denně a dalších 14 dní na noc. Výsledný efekt lze zpozorovat téměř okamžitě, ovšem retrakce tkání pokračuje ještě následující 3 měsíce. Zákrok není nijak bolestivý, a pokud jej lékař správně provede, nezanechá na kůži žádné stopy.
U podbradku i bez liposukce
Povislá kůže v kombinaci s větším množstvím podkožního tuku trápí mnoho žen a mužů. V některých případech ani nejde o tukové zásoby jako spíš jen o volnou kůži jako například u nelichotivého podbradku. „V této partii mnohdy postačuje již samotné ošetření laserem a liposukce je tak minimální či ji vůbec není třeba,“ konstatuje plastický chirurg Ferra. Podle statistik Perfect Clinic ročně žádá úpravu podbradku stovka pacientů různého věku.
Laserem asistovaná liposukce také dokáže v některých případech nahradit jiné zákroky, které nemají esteticky ideální efekt, například plastiku valů na pažích či na stehnech. Při té je v těchto partiích chirurgicky odstraněna přebytečná kůže, ovšem za cenu poměrně dlouhých a viditelných jizev. Miniinvazivní liposukce s využitím laseru může být podle lékařů dobrou alternativou, která nevzhledné jizvy eliminuje.
Podle Jiřího Ferry je ovšem vždy nutná individuální konzultace, protože samozřejmě ani laserové paprsky nejsou všemocné. „Všem pacientům také neustále zdůrazňuji, že jakákoliv liposukce, tedy i laserem asistovaná, není metodou k redukci váhy, ale primárně k modelaci postavy,“ uzavírá téma lékař.
O Perfect Clinic
Klinika plastické a estetické chirurgie Perfect Clinic byla otevřena v Praze 5 v lednu roku 2010. Skvělý tým plastických chirurgů pod vedením Romana Kufy a Zdeňka Prose zde provádí širokou škálu estetických i plastických operací včetně výkonu rekonstrukce prsů po ablaci. Klienti Perfect Clinic mohou očekávat nejmodernější vybavení, maximální komfort a bezpečí a také precizní a vysoce odborné výkony nejen lékařů, ale celého personálu. Součástí kliniky je dospávací intermediální pokoj s plným monitoringem základních životních funkcí a také další pokoje jsou vybaveny mobilní monitorovací technikou. Nechybí nepřetržitý dohled zdravotního personálu včetně pohotovostního lékaře, což u konkurence není vůbec běžné. Perfect Clinic zaměstnává vlastní tým anesteziologů. Již více než rok má klinika také svou pobočku v Liberci. Více informací na www.perfectclinic.cz. Informace také na http://www.facebook.com/plastickaoperace či na www.stream.cz/perfectclinic .
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×