Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soundtrack Alois Nebel na LP. Jen u Hyundai

2. 2. 2012

hyurtcc411rip_2.jpgZnačka Hyundai k vybraným modelům charismatických přehrávačů řady Retro Style přináší nový filmovo-hudební dárek. Při zakoupení jakéhokoli gramofonu Hyundai zákazník dostane zdarma dárek - LP desku ALOIS NEBEL, HUDBA Z FILMU.

Dárek je výjimečný hned několikrát. Vinylovou desku ALOIS NEBEL totiž není možné nikde koupit, jde o speciální edici, kterou Supraphon vydal pouze pro značku Hyundai (mimo pár desítek kusů, které byly vydány u příležitosti slavnostní premiéry).
Po téměř 20 letech tak vychází opět muzika se lvem ve znaku na dlouhohrajícím vinylovém albu, a to symbolicky s nahrávkou, která propojuje tradice se současností. Letošní velmi úspěšný soundtrack k filmu Alois Nebel s hitem roku „Půlnoční“ od Václava Neckáře a skupiny Umakart, vychází po CD a digitální podobě také jako LP.
Album ve speciální grafické úpravě je navíc sestavou odlišné od digitální a CD verze. Strana A obsahuje původní filmovou hudbu dvojice Petr Kružík a Ondřej Ježek, zatímco strana B naopak písně, včetně Neckářovy Půlnoční, letošní novinky Marie Rottrové Stínohry a nebo Mimosezónu od Priessnitz, či Rudu od Vaška Koubka.
„Oscarový“ dárek
Český celovečerní film Alois Nebel, který měl premiéru na festivalu v Benátkách, usiluje o nominaci na Oscara pro animovaný film. Filmová adaptace kultovního komiksu Alois Nebel autorů Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 přináší tajemný příběh s atmosférou podobnou filmům jako Scanner Darkly, Sin City nebo Valčík s Bašírem.
Pro zachování výtvarného stylu předlohy použil režisér Tomáš Luňák poprvé v české kinematografii techniku rotoskopie, unikátní technologii kombinující hraný a kreslený film. Scény natočené v reálu s herci jsou po jednotlivých filmových okénkách, snímek po snímku, překresleny do animovaného filmu. Snímek Alois Nebel, který režíroval Tomáš Luňák, tak vznikl kombinací hraného a kresleného filmu. Herci měli zvýrazněné některé prvky v obličeji, výtvarník pracoval s každým políčkem filmu zvlášť a zaměřoval se na charakteristická gesta.
Důležité bylo spojení animace s pozadím a dalšími efekty. Natáčení exteriérů a scén s herci si vyžádalo 30 dní, překreslení nasnímaného obrazu trvalo padesáti animátorům a výtvarníkům téměř dva roky. Především pro tuto výtvarnou stránku snímku je Alois Nebel velmi oceňovaný.
Film Alois Nebel je ovšem i herecky dobře obsazený. Hlavní roli výpravčího železniční stanice Bílý potok v Jeseníkách, Aloise Nebela, výborně ztvárnil Miroslav Krobot. V dalších rolích hraje např. Karel Roden nebo Tereza Voříšková.
Letos se Česká filmová a televizní akademie se rozhodla vyslat do boje o Oscara právě film Alois Nebel. Český snímek Alois Nebel je mezi 18 filmovými díly, jež usilují o nominaci na Oscara za nejlepší animovaný film. Informovala o tom americká Akademie filmových věd a umění, která nejslavnější filmové ceny uděluje. Alois Nebel se uchází i o nominaci na Oscara pro nejlepší neanglicky mluvený film.
Akademie oznámí oscarové nominace 24. ledna. Předávání cen se pak uskuteční v noci z 26. na 27. února. Zda se film objeví ve finálovém souboji o prestižní ocenění, bude jasné 24. ledna, kdy budou oznámeny nominace na 84. ročník cen Americké filmové akademie. Nicméně již předtím se v této kategorii (stejně jako v několika dalších) poslední dobou vyhlašují širší nominace, aby tituly vešly v zámoří ve známost. Odevzdat lístky se jmény svých favoritů bude pak mít možnost 6000 členů akademie do 21. února. Trofeje se budou udělovat v neděli 26. února, ceremoniálem v divadle Kodak provede diváky herec Eddie Murphy.
Nostalgie bez kliky
Nostalgický gramofón, s charakteristickou troubou, který připomíná počátek minulého století, bude ve vašem interiéru opravdovým unikátem.
Značka Hyundai jej nabízí ve dvou provedeních. Ceny od 6.948 Kč, Hyundai
www.hyundai-electronics.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×