Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pražané při podpoře tradičních Vánoc vyklopili do koše Santa Clause

16. 12. 2010

img_2874.jpgV sobotu 11. prosince proběhl na Václavském náměstí již čtvrtý ročník vynášení Santa Clause a s tím spojená manifestace za tradiční české Vánoce. Akci pořádalo občanské hnutí Anti-Santa.cz s Klubem reklamních textařů za podpory společnosti Aukro.cz.

Kolem dvou stovek pražanů tak dalo jasně najevo svůj názor a s radostí vyvezli Santu Clause v popelnici. Soutěžilo se na čas a nejrychlejší tým pak na závěr vyhodil Santu slavnostně do připraveného kontejneru, který ho vyvezl podle slov demonstrantů „na smetiště dějin, podobně jako Dědu Mráze“.
 
Vyvážení Santa Clause se účastnili muži, ženy i děti, nejrychlejší byl nakonec tým dvou slovenských mladíků, který dokázal popelnici se Santa Clausem dopravit od sochy svatého Václava k donímu trávníku a zpět za neuvěřitelných 13,2 vteřin. 
 

img_2793.jpg

 
Klub reklamních textařů a sdružení Anti-santa.cz bojuje dlouhodobě proti komecionalizaci českých Vánoc a za udržení českých vánočních tradic. Z nich nejdůležitější je ta, že dárky u nás nosí Ježíšek a nikoli Santa Claus. Toto hnutí letos poprvé otevřeně podpořila také online nákupní galerie Aukro.cz, která si podporu českých vánočních tradic také vytkla za jednu ze svých zásad. Zástupci společnosti se dokonce objevili na happeningu i s podpůrným transparentem.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×