Jdi na obsah Jdi na menu
 


Parádní lyžování ve Švýcarsku za rozumnou cenu

29. 10. 2011

untitled-1.jpgZimní sezóna se blíží a tak je nejvyšší čas si vybrat a rezervovat nějaký zajímavý lyžařský zájezd. Tradičně skvělé sněhové podmínky, precizně upravené sjezdovky i setkání s typickým švýcarským životem včetně gastronomických lahůdek nabízí jeden z největších a nejmodernějších švýcarských areálů Adelboden – Lenk. Vycestovat sem můžete mj. s českou cestovní kanceláří Bondtour, která pořádá zájezdy do této části Bernských Alp již 17. rok. Celý balíček služeb včetně dopravy, skipasu i polopenze nabízí za velmi rozumnou cenu. Navíc letošní novinkou je, že děti do 6 let včetně mají zájezd kompletně zdarma!

„Máme velmi širokou klientelu, skupiny mladých lidí i střední a starší věkovou kategorii a samozřejmě všichni ocení skvělé lyžařské podmínky. Lákadlem pro mladé lidi je navíc oblíbený snowboardový park Gran Masta Park nebo ideální terény pro freeriding. Většině také vyhovuje české zázemí v hotelu, mj. si mohou k večernímu posezení objednatuntitled-2.jpg občerstvení za českou měnu,“ konstatuje Jana Petráňová z CK Bondtour.
Zároveň dodává: „V této sezóně se chceme zaměřit také na rodiny s dětmi. Proto jsme se rozhodli, že mladým účastníkům zájezdů do 6 let včetně nebudeme účtovat žádné poplatky.“ Rodiče mohou na místě přihlásit své potomky do školičky lyžování a taky například vyzkoušet sáňkařskou dráhu, která je doslova pár kroků od hotelu.
 
 
185 sjezdových tratí, 56 lanovek a vleků
Klienti jsou ubytováni přímo v centru horského městečka Adelboden. Tato untitled-3.jpgpoloha je velmi výhodná, protože všechny lanovky a skibusy jsou vzdálené maximálně 5 minut chůze odtamtud. Lyžařský rezort tvoří celkem 185 sjezdových tratí a 56 lanovek a vleků. Nejrozsáhlejším areálem je Silleren – Hahnenmoos – Metsch, který leží přímo uprostřed regionu Adelboden – Lenk. Pro náročné lyžaře je vhodná sjezdovka Chuenisbärgli, kde se každoročně koná světový pohár mužů ve sjezdu a kde je také možnost nočního lyžování. Součástí areálu je i dětský park Geils a již zmíněný Grand Masta Park, který ocení jak profesionální jezdci, tak začátečníci vyznávající snowbording a freestyle – lyžování.
 
Přímo naproti hotelu je lanovka, která doveze klienty během 7 minut do menšího areálu Tschentenalp nad centrem města. Místo je ideální pro děti. Kromě sjezdových tratí nabízí velmi dobře upravené sáňkařské a skibobové dráhy. untitled-4.jpg
Nejvýše položené je středisko Engstligenalp. Areál se rozprostírá pod masivem Wildstrubel ve výšce 2 362 metrů nad mořem a zaručuje nejlepší sněhové podmínky po celou sezónu. Svou zajímavou rozlohou nabízí vynikající možnosti pro freeriding. Lyžaři se sem pohodlně dopraví skibusem. Mezi další dva areály patří nejvzdálenější Lenk Betelberg, kde si užijí zejména malí lyžaři v mnoha dětských parcích a také rezort Frutigen Elsigen – Metsch.
 
Služby a ceny
Cestovní kancelář zajišťuje dopravu do Adelbodenu autobusem. Zájezdy probíhají od poloviny ledna do poloviny dubna, navíc Bondtour pořádá i untitled-5.jpgsilvestrovský pobyt. Pro klienty jsou připravené 4 až 6denní skipasy, obvykle se začíná lyžovat již v den příjezdu po snídani v hotelu. Výjimkou je několik 5denních zájezdů, kde platí skipas až od druhého dne. První službou pro lyžaře je pak večeře v den příjezdu. Velmi příjemný je fakt, že u všech typů zájezdů se mohou účastníci ubytovat ihned po příjezdu a poslední den mohou zůstat na pokojích až do odjezdu. Česká strava je zajištěna formou polopenze.
 
Klienti jsou ubytovaní v hotelu Alpenrose, který patří k nejstarším budovám v Adelbodenu a je umístěn přímo v centru střediska. Hotel je na úrovni turistické kategorie. Každý zájezd má k dispozici vlastní jídelnu, která slouží i jako společenská místnost.
 

untitled-6.jpg

 
Cena zahrnuje: ubytování, dopravu autobusem, polopenzi, uvedený skipas, pobytovou taxu, pojištění CK proti úpadku, služby zástupce CK.
Při nákupu zájezdu lze čerpat různé slevy. Kromě již zmíněného zájezdu kompletně zdarma pro děti do 6 let včetně, poskytuje Bondtour také slevy pro starší děti a juniory, důchodce, stejně jako pro skupiny již od 10 osob.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×