Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavte společně s námi DEN DĚTÍ

Mezinárodní den dětí se blíží. Již tato neděle bude patřit nejmenším z nás. Myšlenka vyhlásit svátek dětí se vůbec poprvé objevila bezmála před 100 lety. Před více než 60 lety se již poprvé oficiálně slavil den zasvěcený dětem po celém světě. K příležitosti tohoto významného dne připravilo Nakladatelství Fragment zajímavou akci, pokud v našem e-shopu nakoupíte nad 500,-, získáte slevu 100,-. Oslavte 1. června společně s námi!

Bezmála před 100 lety vyslovil zakladatel Turecké republiky, Mustafa Kemal Atatürk, názor, že je třeba myslet na nejmenší z nás a ukázat jejich důležitost pro budoucnost. Jeho krédem byla myšlenka, že „Děti jsou nový začátek zítřka.“
V Československu se svátek dětí na 1. června slavil poprvé v roce 1950. Začátek června byl určen jako vzpomínka na konání ženevské Světové konference o blahu dítěte v roce 1925, ale také jako připomínka události ze San Francisca, kde čínský konzul-generál shromáždil řadu čínských sirotků na oslavu festivalu dračích lodí. Obě události v samém zárodku obsahovaly myšlenku priority péče o dětské blaho. Mezinárodní den dětí má tedy především za úkol, aby si všichni dospělí na celém světě uvědomili, jaká jsou práva a potřeby dětí.
Oslavte tento den s Nakladatelstvím Fragment a pořiďte své ratolesti hezkou knížku jako dárek. Při nákupu v e-shopu na www.fragment.cz nad částku 500,- získáte slevu na celý nákup knih v hodnotě 100,- (ke standardní e-shopové slevě 15 % získáte tedy ještě další slevu!). Pro uplatnění slevy je třeba zadat do pole „akční kupon“ kód DETI2014. Akce platí pro objednávky odeslané od dnešního dne do nedělní půlnoci.

1.jpg

 
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×