Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oblíbená autorka fantasy knih MICHAELA BURDOVÁ vydává již svou desátou knihu!

4. 9. 2014

 

Právě dnes se na pultech knihkupců objeví fantasy novinka s názvem Volání sirény – Prokletí. Jedná se o první díl nové série z pera oblíbené autorky knih pro děti a mládež Michaely Burdové. Začala psát ve svých 16 letech, doposud se prodalo přes 33 000 výtisků jejích knih a na slavnostním křtu příští týden představíme už její desátou knihu! Titul Volání sirény – Prokletí vychází v Nakladatelství Fragment!
Jako malá chtěla být veterinářkou, v patnácti objevila kouzlo knih a sama začala psát. O rok později měla již v ruce první rukopis a zkusila štěstí. Vyšlo to a titul Poselství jednorožců – Strážci dobra vyšel v roce 2008 jako první díl fantasy trilogie. Od té doby sklízí kladné recenze a získala také některá významná ocenění, např. 3. místo v ceně dětí ankety SUK 2009 - Poselství jednorožců: Záchrana Lilandgarie.
Všechny její série (trilogie Poselství jednorožců, tetralogie Křišťály moci a dilogie Syn pekel) se setkaly s nadšenou reakcí čtenářů. Od jednorožců přes vlkodlaky se bezmála pětadvacetiletá autorka nyní tematicky přesunula k mýtickému světu sirén. Fantasy romance vypráví příběh Larissy, která jako siréna slouží již celá staletí temným silám moře. Chce se však vzepřít svému osudu a vymanit se z prokletí. Co všechno pro to bude muset obětovat?
Autorce i nadále nechybí inspirace a už nyní má v hlavě další příběhy, které vznikají dle jejích slov pokaždé jinak. „Jedno pravidlo ale zůstává u všech mých knih neměnné: nejdříve stvořím postavy a kolem nich teprve postavím děj. Někdy mě příběh doslova napadne přes noc – tak tomu bylo u Křišťálů moci, kdy jsem se ráno vzbudila a věděla, jak celý příběh dopadne. Někdy si ale lámu hlavu celou věčnost“, říká o svém psaní Míša Burdová, která dodává: „Náměty se mění, ale jedno zůstává – vždycky se nejvíc těším na to, až budu svou novou knihu poprvé držet v ruce.“
„Zajímavý a poměrně neotřelý motiv oděla autorka do hávu téměř klasické fantasy, což jí umožnilo využít bohaté škály prvků včetně nadpřirozených bytostí a temné magie. Celým Voláním sirény se pak jako červená nit prolíná milostný motiv. S lehkostí vyvedená solidní porce romantiky je však na těch správných místech proložena drsnějšími a temnějšími scénami, které příběhu dodávají šťávu a hloubku.“
Martin Fajkus, časopis Pevnost
 
1.jpgAnotace:
PŘEKONÁ PRAVÁ LÁSKA STALETÍ, SMRTÍCÍ NENÁVIST A DÁVNÉ PROKLETÍ?
Larissa je siréna. Už stovky let jí moře přikazuje zabíjet muže. A ona tak činí. Touží však z tohoto bludného kruhu uniknout. Je rozhodnuta udělat pro to cokoliv. Svojí krásou ovládne černomága Liama, a ten se do ní bezhlavě zamiluje. Nabídne jí dohodu: pokud se stane jeho ženou, pomůže jí zpřetrhat pouta, která ji spojují s nemilosrdným mořem. Larissa souhlasí.
Cestu jí však zkříží Derren. Je to první muž, který jí neleží u nohou a odolává jejímu uhrančivému půvabu. Jeho odtažitost začne Larissu přitahovat a ona není schopná se svým citům bránit. Dokáže si vybrat toho pravého? Bude ochotná obětovat lásce třeba i svoji nesmrtelnost?
Autor: Michaela Burdová 
Více informací o autorce a knize na www.michaelaburdova.com!
 
Slavnostní křest knihy „Volání sirény - Prokletí“ se uskuteční 8. září 2014 od 17 hodin v Paláci knih Luxor za účasti autorky Michaely Burdové a hosta – herečky Vandy Károlyi Konečné. 
 
O Nakladatelství Fragment
Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako Nakladatelství FRAGMENT, s.r.o. V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. V roce 2013 Nakladatelství Fragment vydalo 211 knižních novinek a podobně tomu bude i v roce následujícím. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy. Do konce roku 2013 bylo uskutečněno celkem 477 prodejů původních projektů do zahraničí. V roce 2005 byla založena pobočka Vydavateľstvo Fragment, s.r.o., se sídlem v Bratislavě. V roce 2013 představil stále rostoucí slovenský Fragment 114 knižních novinek.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×