Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinka v plastické chirurgii: místo šití lepidlo!

Plastičtí chirurgové mají v ruce novinku, která zjednodušuje operace a výrazně urychluje jejich hojení. Jde o přírodní směs proteinů, která dokáže slepit lidskou tkáň zhruba podobně jako klasické lepidlo papír. Lékaři kliniky plastické chirurgie Perfect Clinic jej začali využívat při rozsáhlejších operací jako je abdominoplastika (operace břišní stěny) či facelifting. Výsledky jsou pozoruhodné! Díky tkáňovému lepidlu se u pacientů významně snižuje výskyt pooperačních komplikací, jako je tvorba modřin a otoků. Tato účinná pomůcka skvěle zastavuje krvácení a u faceliftingu dokonce nahrazuje šití hlubokých spodních vrstev.

„Díky tkáňovému lepidlu jsme u faceliftingu a operace břišní dutiny zaznamenali opravdu výborné výsledky. Dokonce odpadlo i použití redonových drénů, které pomáhají odvést z těla přebytky krve a tkáňové tekutiny, a jež vkládáme během operace do dutin, v nichž hrozí riziko hromadění těchto tekutin,“ zdůrazňuje vedoucí lékař Perfect Clinic Roman Kufa. 
Až dosud plastičtí chirurgové podle Kufy nedokázali navzdory preciznímu provedení operace ve všech případech zcela zabránit pooperačnímu úniku krve, který má za následek vznik modřin a otoků. Problém byl právě u větších zákroků, u nichž chirurgové odpreparují poměrně velkou plochu tkáně. Navíc u operace břicha může docházet k tvorbě seromu, neboli tkáňové tekutiny, která se hromadí mezí kůží a břišní stěnou. „Tuto tekutinu je pak nutné punktovat a vypustit, což jednak bývá nepříjemné pro pacienta, a současně to komplikuje a prodlužuje hojení,“ vysvětluje lékař.
Tyto všechny komplikace řeší právě tkáňové lepidlo. Jeho použití urychluje hojení i regeneraci operovaných tkání, a tím pádem vede i ke zmenšení bolestivosti a snížení rizik možných pooperačních komplikací.
Byť jej nelze považovat za kompletní náhražku šití, u spojování spodních vrstev obličeje jej lékaři s velkým úspěchem využívají.
Lepidlo ve spreji
Tkáňové lepidlo je složené z proteinových složek trombinu a fibrinogenu. Tyto látky pomáhají urychlit krevní koagulaci neboli srážení krve. Lepidlo je připraveno ve formě spreje, takže jeho aplikace je velmi jednoduchá. Chirurg jej nastříká na odpreparovanou tkáň, kterou přiloží ke spodině. Během několika minut lepidlo zasychá.
Podle lékařů je vhodné pro každého pacienta bez rozdílu. Tkáňové lepidlo se již nějakou dobu úspěšně využívá například v neurochirurgii či v břišní chirurgii. V české plastické chirurgii jde však o novinku. Klinika Perfect Clinic začala tkáňové lepidlo využívat letos na jaře, lékaři mají za sebou zatím zhruba dvě desítky úspěšných operací faceliftingu a abdominiplastiky.
O Perfect Clinic
Klinika plastické a estetické chirurgie Perfect Clinic byla otevřena v Praze 5 v lednu roku 2010. Skvělý tým plastických chirurgů pod vedením Romana Kufy a Zdeňka Prose zde provádí širokou škálu estetických i plastických operací včetně výkonu rekonstrukce prsů po ablaci. Klienti Perfect Clinic mohou očekávat nejmodernější vybavení, maximální komfort a bezpečí a také precizní a vysoce odborné výkony nejen lékařů, ale celého personálu. Součástí kliniky je dospávací intermediální pokoj s plným monitoringem základních životních funkcí a také další pokoje jsou vybaveny mobilní monitorovací technikou. Nechybí nepřetržitý dohled zdravotního personálu včetně pohotovostního lékaře, což u konkurence není vůbec běžné. Perfect Clinic zaměstnává vlastní tým anesteziologů. Již více než rok má klinika také svou pobočku v Liberci. Aktuální novinkou kliniky je otevření nového patra, které je celé koncipováno pro provádění miniinvazivních ambulantních výkonů. Tyto zákroky se provádí v lokální anestézi a v praxi plastických chirurgů je jich stále více.

Více informací na www.perfectclinic.cz. Informace také na http://www.facebook.com/plastickaoperace či na www.stream.cz/perfectclinic

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×