Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové trendy ve výuce jazyků: mohou e-metody nahradit živé kurzy v zahraničí?

dd.jpgE-learning je fajn. Nové metody tohoto on-line vzdělávání rostou jako houby po dešti. I v oblasti výuky cizích jazyků, jejichž znalost je hlavně pro budoucí maturanty nezbytná. Je ale právě v případě cizích jazyků e-learning to pravé ořechové? A může konkurovat živým jazykovým kurzům v zahraničí? Srovnání Vám nabízí profesionál z tohoto oboru Karel Klusák, jehož cestovní kancelář INTACT byla opakovaně nominována na nejlepší jazykovou agenturu ve střední Evropě.

„E-learning je velice dobrý doplněk jazykové výuky, ale sám o sobě nestačí. Aby byla jazyková výuka úspěšná, musí být v prvé řadě intenzivní, a to e-learning není,“ říká ředitel jedné z nejúspěšnějších firem na organizování individuálního studia v zahraničí Klusák.
Nadšenci do on-line vzdělávání, které je založené na maximálním využití počítačových technologií, však oponují. Poukazují na to, že člověk se při e-learningu může studiu věnovat tak dlouho, jak chce, kdy a kde chce a navíc individuálním tempem. A sypou z rukávu i další výhody: úspora času s dojížděním, nižší náklady na studium, možnost okamžitého otestování nabytých znalostí a zábavná interaktivní forma výuky. 
„Ano, e-learning má samozřejmě své nepopiratelné výhody. Ale platí, že je to především udržovací výuka. Jazykové kurzy v cizině nemůže e-learning nikdy nahradit,“ je přesvědčen Klusák. „Jazyk není jen o učení se, o slovíčkách, o frázích. Je to také kontakt s reáliemi. Jazyk je o kultuře, o chování,“ dodává tento bývalý pedagog.
On-line nebo na vlastní kůži?
Pokud jde o elektronické vzdělávání v cizím jazyce, k nejznámějším metodám patří Skype Learning. Konverzace, výklad nové gramatiky a vůbec procvičování s lektorem probíhá na dálku s využitím aplikace Skype. Přes internet si můžete telefonovat i s rodilým mluvčím vzdáleným tisíce kilometrů. V hodinách se využívají videokonference, interaktivní multimediální materiály, poslechová cvičení. Zajímavou metodou je také vyučování na principu eTandem, která spočívá v tom, že se dva žáci navzájem učí svůj mateřský jazyk. Úspěch výuky v takové dvojici je založen na vzájemné podpoře a pomoci jednoho studenta druhému. Měli by strávit stejnou dobu nad studiem každého z jazyků a každý by měl být stejnou dobu žákem i učitelem.
Podle ředitele INTACTu je každá metoda přispívající k jazykovému vzdělávání dobrá, čím jich bude více, tím lépe. „Žádný z těchto e-trendů ale nemůže konkurovat výuce s živými kantory na kurzech v zahraničí,“ konstatuje Klusák s tím, že kdo se učí v zahraničí, věnuje cizímu jazyku celý den. Musí v cizí řeči běžně komunikovat a má velmi omezenou možnost používat mateřský jazyk. Pohybuje se mezi reálnými lidmi, komunikuje s hostitelskou rodinou, s mnoha lektory, se studenty z celého světa, s místními lidmi. „Slyší reálné přízvuky a najednou zjistí, že angličtin je spousta,“ popisuje Klusák. Poznáte přátele z celého světa, jejich mentalitu, kulturu. A ještě se k tomu všemu dobře pobavíte.
Teenageři chtějí víc…ew.jpg
Mladí studenti dnes nestojí o biflování, chtějí při učení něco prožívat, někoho poznat a také se bavit. Zlepšení jazykových dovedností v kombinaci se skvělými zážitky je zkrátka ideální představa aktivních teenagerů o výuce cizího jazyka, klidně i o prázdninách. Investovat do ní se vyplatí jak kvůli zlepšení výsledku u maturity, tak kvůli lepším možnostem pracovního uplatnění. www.intact.cz nabízí nejširší paletu výukových jazyků i destinací na českém trhu. Studium v zahraničí probíhá na akreditovaných školách s rodilými mluvčími s pedagogickým vzděláním a praxí. V atraktivních oblastech s bohatými možnostmi využití volného času. V nabídce jsou i kurzy s pedagogickým doprovodem.
Nejpočetnější skupinu zákazníků představují u INTACTu právě mladí lidé ve věku 15 až 18 let. Největší zájem je o letní studium angličtiny, kterou se chce polovina studentů učit ve Velké Británii. A to může být letos velký problém!
Objednávejte pobyty včas, i brzy může být letos pozdě!
V kategorii prázdninových jazykových kurzů v zahraničí neexistují last minute, atraktivní zájezdy pro teenagery se obvykle vyprodají nejpozději do dubna. Letos ale hrozí, že budou rozebrány mnohem dříve. „Zejména u pobytů ve Velké Británii se kvůli letní olympiádě očekávají problémy s volnou ubytovací kapacitou. A pokud by ještě na jaře nějaká byla, může být zase nedostatek letenek,“ varuje Klusák.
Rozhodněte se rychle a objednávejte jazykové kurzy na www.intact.cz již v únoru! Za nejnižší ceny na trhu!
Kurz na www.intact.cz - bonus pro teenagery nebo rodiče? Obojí!
- Měsíční kurz v zahraničí dá středoškolákům tolik, co rok studia jazyka doma
- Výuka je tak intenzivní, že se rozmluví i student, který má při studiu doma s cizím jazykem problém
- Zlepší si poslech i mluvení, obohatí slovní zásobu, získají sebevědomí v komunikaci a naučí se v jazyce rychle reagovat
- Nikdo nemusí řešit, že přece nepojede sám: všichni studenti jsou v cizině na stejné lodi, kamarády není třeba hledat, prostě tam jsou
- Nuda po výuce neexistuje
- Kdo touží po exotice, může studovat v Austrálii, Jižní Africe, Jižní Americe, na Novém Zélandu nebo třeba i na ostrově Guadeloupe
- Pro introvertnější typy studentů a pro klid rodičů jsou v nabídce také kurzy s pedagogickým doprovodem
- Rodiče si doma nemusí dělat žádné starosti – o potomky je skvěle postaráno!
O společnosti INTACT – studium v zahraničí
Řadu let úspěšně organizuje jazykové kurzy v zahraničí a středoškolské studium v cizině. Letos zahájila již 22. sezónu. V ČR má nejširší nabídku výukových jazyků a destinací, zakládá si na špičkových kvalitních službách a kompletním zákaznickém servisu.   Opakovaně byla nominována na nejlepší jazykovou agenturu ve střední Evropě. Má nezbytný statut cestovní kanceláře, která je pojištěna proti úpadku a nabízí cestovní i zdravotní pojištění. Garantuje nejnižší ceny na trhu.
Více informací na www.intact.cz, případně na http://www.facebook.com/intact.studium
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×