Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejúspěšnější audioknihou roku 2012 je Steve Jobs z nakladatelství Práh

steve_jobs_na_telefonu.png

Poprvé v historii udílení prestižních ocenění Český bestseller byla vyhlášena nejúspěšnější audiokniha. Za rok 2012 se jí stala audio verze bestselleru Waltera Isaacsona Steve Jobs v interpretaci herce Martina Stránského. Na slavnostním galavečeru, který se konal v sobotu 26. ledna v kongresovém sále pražského hotelu DUO, ocenění převzal Martin Vopěnka z nakladatelství Práh, které audioknihu vydalo.
Do užší nominace na nejúspěšnější audioknihu za loňský rok v České republice se dostaly také tituly Stieg Larsson: Dívka, která si hrála s ohněm (ADK Prague, čte Martin Stránský), Michal Viewegh: Mafie v Praze (Audiotéka, čte Jiří Dvořák), Christopher Paolini: Eragon (Fragment, čte Martin Stránský), Jonas Jonasson: Stoletý staří, který vylezl z okna a zmizel (Panteon, čte Martin Stránský). Rozhodujícím kritériem byl počet prodaných kusů za období od 1. ledna do 31. prosince 2012.
Pořadatelem galavečera s vyhlášením nejprodávanějších knižních novinek za rok 2012 Český bestseller byl internetový obchod a síť kamenných knihkupectví KNIHCENTRUM.cz. Ocenění za nejúspěšnější audioknihu bylo předáno ve spolupráci s Audiotéka.cz.

predani_ceny_cb_2012_nejprodavanejsi_audioknize.jpg

Projekt Audiotéka.cz, první a jediný svého druhu v České republice, aktuálně nabízí 1 277 titulů digitálních audioknih nejrůznějších žánrů ve formátu MP3 nejen pro přímé stažení do počítače, ale díky aplikacím také do mobilního telefonu, na iPad nebo tablety s Androidem. Audiotéka.cz vstoupila na tuzemský trh v říjnu 2011 a dnes má více než 37 000 registrovaných uživatelů. Mobilní aplikace Audiotéky mají více než 50 000 stažení a počet prodaných audioknih v roce 2012 dosáhl úctyhodných 25 000. Stále více lidí využívá možnost stáhnout si audio verze knih podle svého výběru a poslechnout si je kdykoliv se naskytne vhodná příležitost. Třeba při čekání v dopravní zácpě nebo u lékaře, během jízdy autem či vlakem, při domácích pracích, aktivním pohybu... „Zájem o audioknihy roste, ostatně také proto jsme se rozhodli poprvé vyhlásit a ocenit nejúspěšnější audioknihu za uplynulý kalendářní rok. Audiotéka spojuje knihy s moderními technologiemi, dává knihám nový rozměr a odstraňuje bariéry, které dnešní rychlá doba staví čtenářům do cesty. K poslechu audioknih není třeba mít otevřené oči, volné ruce k obracení stránek, ani dostatek času a klidu. Kdykoliv a kdekoliv, stačí jen začít poslouchat,“ říká Břetislav Hanzel z Audiotéky.
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×