Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mužů na klinikách estetické medicíny přibývá: chtějí odstranit tuk, ochlupení i vyhladit vrásky

Čeští muži stále více pečují o svůj vzhled a také jsou ochotni do něj investovat. Vyplývá to ze statistik dermatologického oddělení pražské kliniky estetické medicíny Mediestetik. Zatímco v roce 2012 zde tvořila pánská klientela pouze 8 procent všech pacientů, vloni to bylo již 16 procent, tedy dvojnásobek. Vůbec nejčastěji muže trápí nadbytek tuku na břiše, a proto žádají jeho redukci. Mezi další vyhledávané procedury patří různé typy zákroků určených k odstranění vrásek v obličeji, oblíbené jsou také laserové epilace. Typickými pánskými zákazníky jsou vysokoškoláci se středním a vyšším příjmem ve věkovém rozmezí 25 až 50 let.

„Muži nejčastěji vyhledávají procedury určené k formování postavy. Velké procento mužů u nás podstupuje například originální kryolipolýzu Zeltiq CoolSculpting®, celkově jde až o 30 % všech takto ošetřených pacientů. Dále žádají zákroky, které vedou k odstranění vrásek a k vypnutí pokožky v obličeji, a to ať za pomoci frakčního laseru Palomar®, radiofrekvenčního liftingu Thermage® či miniinvazivních metod, jako je například novinka Art Filting. Velmi vyhledávaná je mezi muži také trvalá epilace alexandritovým laserem Candela GentleLase®. Nejčastěji si přejí odstranit ochlupení na zádech, hrudníku a na břiše, zájem je též o úpravu linie vousů, o ošetření podpaží i intimní oblasti,“ popisuje korektivní dermatoložka kliniky Mediestetik MUDr. Helena Reisingerová.

Manažery trápí zpocené košile

Dalším zákrokem, který muži často vyhledávají, je aplikace botulotoxinu proti pocení, a to i proti tomu nadměrnému (hyperhidróze). Zvlášť s nástupem teplých dnů se ordinace lékařů estetické medicíny začnou plnit muži, které pocení výrazně obtěžuje. Problém pochopitelně přerůstá i do zdravotní roviny, na zpocených místech se totiž snadno šíří plísně a bakterie. Nežádoucí pocení mj. řeší ta část pánské populace, která musí v rámci výkonu své profese nosit košili, sako a kravatu, i když pochopitelně nejen ona.

„Ročně se jedná až o stovky mužů. Na rozdíl od ostatních zákroků zde pánové tvoří 30 až 40 % všech pacientů,“ přibližuje MUDr. Reisingerová.

Muži si nechávají aplikovat botulotoxin nejčastěji do podpaží, ale žádají také ošetření dlaní, chodidel, případně oblasti zátylku a čela. Botulotoxin v ošetřených oblastech zabraňuje převodu vzruchů nervových vláken na potní žlázy. Dočasně tak, zhruba po dobu 6 měsíců, zastavuje produkci potu.

I muži se chtějí cítit dobře

Zájem mužů o estetické zákroky roste dlouhodobě. Obecně platí, že pánské části populace vyhovují především neinvazivní zákroky, které jsou nebolestivé a nevyžadují v podstatě žádnou rekonvalescenci.

MUDr. Helena Reisingerová z kliniky Mediestetik je přesvědčena, že tento trend bude i nadále posilovat: „Muži o sebe chtějí nechat pečovat, chtějí dobře vypadat a také se tak cítit.  To pochopitelně nesouvisí jen s estetickou péčí, ale taktéž se stylem oblékání či s jejich sportovními aktivitami a koníčky.“

Více informace na www.mediest.cz a na https://www.facebook.com/Mediestetik.

O klinice Mediestetik
Pražská pobočka mezinárodní sítě klinik estetické medicíny Mediestetik byla otevřena v září 2010. Jedná se o první pracoviště svého druhu ve střední Evropě, které disponuje špičkovým technologickým zázemím světové úrovně, jež nemá v České republice konkurenci. Předností kliniky je především jedinečné spojení unikátních moderních technologií a vysoce kvalifikovaného týmu předních odborníků s dlouholetou praxí a zahraničními zkušenostmi. Svým klientům přináší nejnovější a světově ověřené metody, díky nimž patří ke světové špičce v estetické dermatologii. Klinika Mediestetik se specializuje na problémy, které běžně řeší plastická chirurgie. Ovšem řešení poskytuje pomocí neinvazivních metod, bez drastického zásahu do organismu, a navíc s velmi krátkou, téměř nulovou, dobou rekonvalescence. Součástí pražské kliniky Mediestetik je rovněž stomatologická klinika, která poskytuje služby záchovné i estetické stomatologie.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×