Jdi na obsah Jdi na menu
 


MICHAELA KLEVISOVÁ HLEDÁ PODSTATU ŠTĚSTÍ

17. 6. 2016

stesti-je-zadarmo_obalka.jpg

Nakladatelství Motto právě vydává knihu Štěstí je zadarmo, třetí povídkový soubor z „kočičí“ řady od oblíbené české autorky Michaely Klevisové. Dvojnásobná držitelka Ceny Jiřího Marka za nejlepší českou detektivku v něm stejně jako ve svých ostatních povídkových knihách využívá cit pro duši lidí různých generací a názorů, kteří nakonec stejně všichni stojí hlavně o kapku pozornosti a štěstí. 

 

Kamila rozpoutala válku se svými příšernými sousedy. Táňa už se nemůže dívat, jak si její máma ničí život. Aneta se asi zamilovala – jenže do nesprávného muže. A Jiří se ze všech sil snaží, aby ho dcera měla aspoň trochu raději. Hlavní postavy nových povídek Michaely Klevisové mají společný cíl: být alespoň trochu šťastnější. Na štěstí má přece právo každý, ne?

„Štěstí je něco, po čem toužíme úplně všichni. Někdy se za ním ženeme - a ono pořád nikde. Přitom by často stačilo zastavit se, pořádně se rozhlídnout a zjistili bychom, že štěstí máme na dosah,“ říká autorka. V jejích příbězích o důležitých náhodách a životních prozřeních přitom sehrávají důležitou roli zvířecí hrdinové.

Kočky (a ve třech povídkách psi) se nevyskytují v knize samoúčelně. Jsou to právě zvířata, která přistupují k životu s nadhledem, lehkostí a přirozeností, která nám lidem často chybí. „Můžeme se od nich hodně naučit," myslí si autorka.

A ke svým příběhům plným nejen zvířat ale i lidskosti dodává: „Povídky píšu jako protiváhu detektivek. Nikdo v nich neumře, nedějí se násilnosti. Snažím se, aby čtenáři dodávaly pozitivní energii a sílu. Detektivky píšu, protože mě baví konstruovat zamotané napínavé příběhy. Ale v povídkách jsem naprosto sama sebou.

Povídkový soubor Štěstí je zadarmo volně navazuje na úspěšné tituly Čekání na kocoura a Kocour z Monmartru. Křest knihy proběhne v pondělí 20. června v La Boheme Cafe v Praze od 17:00. Knihu pokřtí herečka Andrea Kerestešová.

 

Nakladatelství Motto – vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek jako jsou Halina Pawlowská, Ivanka Devátá či Barbara Nesvadbová. Uvádí na trh knihy nových žánrů, například foodwritingové romány. Významnou součástí portfolia jsou i kvalitní detektivky severských, anglických a amerických autorů. Nejen ženám jsou pak určeny tituly psychologické.

 

Albatros Media a. s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×