Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA 2015 přinesl nepřeberné množství svěžích jarních trendů

26. 3. 2015

Kosmetický veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA 2015 přinesl navzdory chladnému předjarnímu počasí nepřeberné množství svěžích jarních trendů, přípravků, kadeřnických, vizážistických i módních show, odborně i publicitně laděných seminářů, workshopů a soutěží.  Návštěvníci, jichž bylo přes dvě desítky tisíc, odcházeli plni zážitků, námětů i předsevzetí pro úspěšnou a pohodovou jarní a letní sezónu.

 

Veletrh provázela řada osobností z oboru. Mnoho jich bylo k vidění na stáncích vystavovatelů, k nimž patří jako klienti, některé z nich mohli návštěvníci vidět v programu.

 

js_9532.jpg

 

Ve svém již tradičním vstupu představil Pavel Bauer, jeden z nejprestižnějších vizážistů, trendy sezóny. Podle jeho slov letošní jarní sezóna bude ve znamení lehkých make upů přirozeného vzhledu. Hodně naturální look bude podpořen jemným líčením očí bez tvrdých kontur. Použité barvy mají navodit svěží a fresh look. Barva rtů bude balancovat mezi světlými neutrálními tony až po výraznější růžovo - oranžové barvy různých textur. V létě ovládne pleť bronzový nádech pleti s tekutými a gelovými bronzery. 

 

Atraktivní týmová soutěž vizážista-kadeřník-modelka Pavla Bauera tentokrát na téma „Viva la Frida“ připomněla svérázné obrazy ve formě autoportrétů jedné z nejznámějších malířek kořenů mexických i evropských, s velice pohnutým osudem i svérázným postojem k životu,  Fridy Kahlo.

V pódiovém klání finalistů vybraných podle fotografií přesvědčivě zvítězila „Frida“  Daniela Špačka a Ivet Duong.

 

Štěpánka Podroužková představila v soutěži ve fotomake upu  současné trendy ulice „Street fashion“,

kde zvítězila s převahou Michaela Bernatíková. Soutěž byla provázena módní přehlídkou.

 

K tématům soutěží patřilo prodlužování a zahušťování řas, nail  art – jak salonní téma „street art“, běžně nositelné na ulicích, tak i klasické 3D na téma „Flamenco“. Nechyběla soutěž v manikúře, kreativní soutěže juniorů v líčení a účesech taktéž na téma „Flamenco“, soutěže juniorských návrhářů s kreacemi na téma „Přírodní živly“ či soutěž mladých návrhářů pořádaná Národní komorou módy.

 

Nechyběly osobnosti kadeřnického světa: tradičně již Romana Topinková, Martin Loužecký, Honza Špilar, Honza Hlaváček, nestor kadeřnického světa Honza Cigánik, ředitel prestižního karlínského učiliště, který se svým týmem ztvárnil téma pro kadeřnickou „Inspiraci 2016“. Nově vystoupil také Pavel Buřič.

 

Módní návrháři měli svůj protipól v předvádění dokonalých a krásných těl dívek, žen i mužů. Bouřlivými ovacemi stran žen i mužů bylo provázeno první vystoupení finalistek České Miss 2015, které představily část kolekce plavek a prádla butiku Fashion Island pro letošní jaro a léto.

 

Jarní a letní výzvou byla i přehlídka krásných vypracovaných těl žen i mužů v soutěži v naturálním fitness, která rozehřála přítomné dámy i pány.

 

Na tomto největším veletrhu v ČR byly vidění i vyzkoušení kosmetické a kadeřnické přípravky a metody na více než třech stovkách výstavních stánků. Po dva dny se tu odborníci věnovali návštěvníkům a ochotě radili ve výběru i zodpovídali dotazy.   Vystavovatelé nachystali nepřeberné řady pěstící i dekorativní kosmetiky, přípravky a metody pro péči o pleť i formování postavy, nabídky produktů pro péči o nehty, ruce i nohy.  Na řadě stánků, podiu i v odborných saloncích návštěvníci prohlédli a často i vyzkoušeli nejnovější metody v kosmetickém oboru věnované nejen atraktivnímu mladistvému vzhledu, ale ve stále větší míře pěstění vnitřní krásy a zdraví. Nejúčinnější přípravky na bázi nejnovějších vědeckých poznatků jsou v dílnách kosmetických firem nedílně spojovány s tradiční sílou přírody.  Léčivé dotyky kosmetiček, fyzioterapeutů, masérů, aromaterapeutů a dalších odborníků při aplikaci těchto přípravků tvoří příjemnou harmonii pro pěstění tělesné i duševní krásy a pohody. Nechyběly špičkové novinky světových značek ani séra a olejíčky té nejvyšší kvality české i zahraniční provenience s řadou exotických vůní, nové aromaterapeutické, masážní a fyzioterapeutické postupy i další alternativní postupy prevence proti civilizačním chorobám.

 

V odborných saloncích byly opět stěžejními tématy opět péče o pleť, masáže, fyzioterapie, aromaterapie a navození harmonie a duševní pohody osobnosti. Řada odborníků z České podiatrické společnosti pod vedením Dr. Marie Součkové věnovala svůj čas péči o nohy jak pro laiky, tak pro profesionály.

 

V rámci pátečního odborného programu proběhl atraktivní seminář pro odborníky z obchodních i výrobních kruhů pořádaný ve spolupráci s velvyslanectvími U.S.A., Francie a Státního zdravotního ústavu pod vedením Dr. Dagmar Jírové. Hovořilo se o americkém a francouzském trhu s kosmetikou a možnostech spolupráce českých distributorů s obchodním oddělením ambasády, také o podmínkách vstupu výrobků na český trh.

 

Pro všechny účastníky i ty, kdo jarní veletrh zmeškali, máme datum podzimního WORLD OF BEAUTY & SPA: 4. a 5. září 2015 opět na shledanou v Pražském veletržním areálu v Letňanech!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×