Jdi na obsah Jdi na menu
 


KNIHOMÁNIE … i knihy slaví svůj svátek: 21. 4. – 13. 5. 2012

KNIHOMÁNIE nabídne to nejzajímavější z jarních novinek Kolekce dvaceti mimořádných novinek od patnácti nakladatelů Atraktivní akční slevy a soutěž Zdarma sbírka povídek Petra Šabacha

Víte, že knihy mají 23. dubna svůj svátek? A že se rozhodly Světový den knihy pořádně oslavit?! img_9424a.jpg
23. duben je pro literaturu symbolické datum, neboť tohoto dne roku 1616 zemřely významné osobnosti světové literatury William Shakespeare a Miguel de Cervantes y Savendra. Je tedy přirozené, že UNESCO vyhlásilo právě tento den Světovým dnem knihy a autorských práv. Má povzbudit radost a požitek z četby a současně obnovit a zvýšit respekt k těm, kteří přispěli k rozvoji humanity a kultury.
S datem 23. duben jsou spojena také dvě významná česká literární výročí: byla vydána lyrickoepická báseň Máj  od Karla Hynka Máchy (1836) a narodil se přední český prozaik 20. století Egon Hostovský (1908).   
Světový den knihy a autorských práv se slaví pravidelně od roku 1995 ve více než 100 zemích světa. Tradičními partnery akcí pořádaných při této příležitosti jsou spisovatelé, učitelé, školy, knihovny, média a další veřejné a soukromé instituce.
Obdobnou tradici zamýšlí vytvořit přední český nakladatel a knižní distributor Euromedia Group i v České republice. Při této příležitosti inicioval projekt KNIHOMÁNIE, v němž se patnáct tuzemských nakladatelství spojilo a vybralo to nejlepší ze svých knih připravených k vydání pro toto jaro. Vznikla tak kolekce dvaceti mimořádných novinek, které se ocitnou na pultech knihkupectví mezi 21. dubnem a 13. květnem 2012. Ke každé z nich knihkupec, zapojený do projektu, zdarma přidá sbírku povídek populárního autora Petra Šabacha Království za story. KNIHOMÁNIE přilákala kolem 300 knihkupců, kteří v době krize a konkurence e-shopů a e-booků přivítali kampaň podporující kamenná knihkupectví.

img_9421a.jpg

Díky KNIHOMÁNII čtenáři získají přehled o tom nejzajímavějším, co na jaře nabízí knižní trh. Vedle unikátní kolekce nových titulů jsou připraveny atraktivní akční slevy a soutěž. Ve hře je například luxusní vydání Bible s unikátními ilustracemi Salvadora Dalího v hodnotě 76 000 Kč. Akce 2+1 znamenají, že při nákupu tří knih dostane zákazník tu s nejnižší cenou zdarma. V akcích 1+1 zaplatí pouze za jedinou. Se všemi doporučovanými novinkami a akcemi KNIHOMÁNIE se seznámí ve speciální brožuře, kterou mu zdarma poskytne jeho knihkupec. Informace lze nalézt také na webových stránkách www.knihomanie.cz.
Do KNIHOMÁNIE, vedené nakladatelstvím a distributorem Euromedia Group, se zapojily Academia, Domino, Egmont, Fragment, Host, Jota, Kristián, Mladá fronta, Moba, Noxi, Rebo, Slovart, Svojtka a Triton.

img_9386a.jpg

KNIHOMÁNIE by neměla ujít například příznivcům drsných severských thrillerů, reprezentovaných Zabijáky (Host) Adlera Olsena z Dánska, Obětí (Moba) Arnaldura Indriðasona z Islandu a mistrovskou švédskou krimi BOX 21 (Knižní klub) od dvojice Roslund & Hellström.
Ikar připravil vzpomínky politické vězeňkyně Jevfrosiniji Antonovny Kersnovské Jaká je cena člověka, nejbrutálnější vylíčení poměrů v sovětských pracovních táborech, jaké se u nás dosud objevilo. Podobný žánr představuje román Jáchymov (Jota) z pera Josefa Haslingera,líčící tragický osud legendárního československého brankáře Bohumila „Bóži“ Modrého v 50. letech 20. století.
Na pulty knihkupců budou uvedeny dosud nevydané povídky královny zločinu Agathy Christie Dokud světlo nepohasne (Knižní klub), thriller kanadské bestselleristky Joy Fieldingové Až ji uvidíš (Ikar) a novinka amerického klasika Chucka Palahniuka Prokletí(Odeon).Dávné tajemství, které může otřást dnešním světem, poodkrývá Ďáblův elixír (Domino), nový román světoběžníka Raymonda Khouryho, autorabestselleru Poslední templář.
KNIHOMÁNIE potěší fanoušky současného nejčtenějšího humoristického autora Ivana Krause, jehož nový titul Mezinárodní polibky vydává nakladatelství Academia, které v rámci projektu nabídne rovněž knihu fejetonů Ivana Klímy Jak se nestat vrahem.
Na své si přijdou i ženy, pro které je určen román Já a pan Darcy (Kristián) od Alexandry Potter vyznamenaný prestižní cenou The Best New Fiction, nová romance Danielle Steel Dědictví krve (Ikar) či příběh přátelství Dva životy (Noxi) slovenské spisovatelky Táni Keleové-Vasilkové.
Žánrovou rozmanitost KNIHOMÁNIE ilustrují pokračování bestselleru fyzioložky Anny Strunecké a toxikologa Jiřího Patočky Doba jedová 2(Triton)a redukční bible Jídlo jako životní styl II. (Mladá fronta) šéfredaktorky časopisu Dieta Petry Lamschové a specialisty na výživu Petra Havlíčka.
Pro mladší čtenáře mají aktéři KNIHOMÁNIE první obří svazek souborného vydání komiksových dobrodružství galských hrdinů Asterix I – IV (Egmont), pokračování dobrodružství Willa Burrowse Útok z podzemí(Fragment)a Hrůzostrašné pohádky pro malé strašpytlíky (Slovart),vyprávěné Jiřím Žáčkem, s okouzlujícími ilustracemiAdolfa Borna.
Světový den knihy, zvolený dle data úmrtí Williama Shakespeara 23. dubna, ozdobí vydání jeho tří nejslavnějších tragédií Romea a Julie, Hamleta a Othella v překladu Jiřího Joska. Literární skvost vychází v Odeonu v luxusní vazbě s působivými ilustracemi Petra Uchnára.
Oslavte s námi Světový den knihy a propadněte KNIHOMÁNII!     

www.knihomanie.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×