Jdi na obsah Jdi na menu
 


Janeček předal žezlo Bourovi

25. 9. 2011

Ve středu 21. 9. proběhl v restauraci U Mušketýra slavnostní křest dvojalba se studiově nahranými písničkami z muzikálu Naháči. Kromě účinkujících se křtu zúčastnily i další známé osobnosti, kmotrem alba se stala Agáta Hanychová a JUDr. František Janeček – ne však běžným způsobem, ale po telefonu.  Moderátory večera se stala nejmladší dvojice Naháčů – Tereza Aster Vágnerová a David Gránský. Přesně týden po prvním představení scény a nahlédnutí do tajů přípravy multimediálního muzikálu tedy Naháči poodhalili další část chystaného díla.

První muzikál na internetu v přímém přenosu je ve finále. Uživatelé internetu si mohou střihnout svůj pohled na herce, na pódium a svou diskuzí mohou ovlivnit naprosto všechno. To jsou ty změny oproti pasivnímu nahlížení na muzikál.
 „Je konec staré éry muzikálů, dodsc_0098.jpg divadel vstupuje akční internetový muzikál“ prozradil Slávek Boura. „Akční v tom smyslu, že nebudete již pasivně sedět a z dálky odhadovat, co to je asi za celebritu a jak prožívá roli. V Muzikálu Naháči vidíte i duši herce na velkoplošných obrazovkách prostřednictvím netových kamer. Svou diskuzí v sociální síti Naháčů můžete ovlivnit přímo děj muzikálu“ dodává zapáleně Boura.
Zprávu pro novináře měl na křestu také režisér Tomáš Váňa. „Vy to zřejmě ještě nevíte, ale pracujeme opravdu tvrdě a v říjnu vám všem vytřeme zrak.“
Stejně jako je netradiční muzikál, ani křest nemohl proběhnout nijak obyčejně. Dvojalbum Naháčů nakonec mělo hned dva kmotry. Novopečenou maminku Agátu Hanychovou a hudebního producenta Františka Janečka. Ten však na poslední chvíli onemocněl, proto poprvé v životě křtil CD po telefonu. Nakonec velmi ocenil časovou efektivitu, kterou křest po telefonu skýtá.

dsc_0133.jpg

Na hudbě muzikálu se podílelo hned několik lidí. Producent muzikálu Slávek Boura napsal texty písní a také složil hudbu k několika z nich. Hudbu a produkci písní si vzal na starosti známý hudební producent, Jarek Šimek. A v neposlední řadě i další spoluautorka hudby, americkou skladatelku, která se do středečního večera skrývala pod tajemným pseudonymem Sara Bigelow.
Na programu večera bylo však jedno velké odhalení. Všichni se měli konečně dozvědět, kdo vlastně ve skutečnosti tou tajemnou skladatelkou je. Novináře však čekalo obrovské překvapení. „Sara Bigelow jsem já a Jarek Šimek. U Naháčů přece nic není takové, jak se zdá,“ prohlásil nakonec Boura.
 
Více o muzikálu na www.nahaci.profi.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×